Podjetja 16.11.2018 5:00

Na AmChamovem poslovnem zajtrku o pomenu povezanosti

Ljubljana, 16. novembra - Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji (AmCham Slovenija) danes v Ljubljani pripravlja poslovni zajtrk, na katerem bodo govorili o moči medsebojne povezanosti in pogledu različnih generacij na to področje. Vprašali se bodo tudi, kako združiti tehnologijo in človeško prilagodljivost, da bi se lahko hitreje učili in pametneje vladali.

Ljubljana. AmCham Slovenia. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
AmCham Slovenia.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Kot poudarjajo v zbornici, ima povezanost človeštva globalne razsežnosti in prinaša globoke posledice za geopolitiko, gospodarstvo, demografijo, okolje in družbeno identiteto. "Ko postajamo bolj in bolj povezani, se generacije bolj in bolj oddaljujejo. Vprašali se bomo, kako naj nastavimo kompas povezljivosti in naslovimo izzive, ki so pred nami, ter kako združiti tehnologijo in človeško prilagodljivost, da bi se lahko hitreje učili in pametneje vladali," so zapisali.

O tej tematiki bodo govorili prvi predstavnik Slovenije v Trilateralni komisiji, bančnik ter predsednik in soustanovitelj Adriatic Council Marko Voljč, predsednik upravnega odbora družbe Heineken, predsednik nadzornega sveta banke ING ter nekdanji nizozemski minister za gospodarstvo in za finance Hans Wijers ter generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije Sonja Šmuc.

V razpravi bosta sodelovala tudi ustanoviteljica in generalna direktorica družbe Exponential AB, mlada globalna voditeljica Svetovnega gospodarskega foruma in članica programa David Rockefeller Fellows Claudia Olsson ter predstavnik Uberja za srednjo in vzhodno Evropo in prav tako član programa David Rockefeller Fellows Mark Boris Andrijanič.

Vprašanja bosta med drugim zastavljala član sveta SDG 17 pri organizaciji The global councils on sustainable development goals Timotej Šooš ter predsednik upravnega odbora Outfit7 in alumni programa David Rockefeller Fellows Žiga Vavpotič.

Dogodek bo potekal ob robu letnega evropskega srečanja Trilateralne komisije, ki ga ta konec tedna gosti Ljubljana. Gre za zasebno organizacijo, ustanovljene na pobudo Davida Rockefellerja, ki od ustanovitve leta 1973 svetovnim voditeljem iz politike, poslovnega sveta in civilne družbe omogoča platformo za odprt dialog.