Podjetja 20.10.2018 11:19

Na Gospodarskem razstavišču konferenca o razvoju digitalnih iger

Ljubljana, 20. oktobra - Na Gospodarskem razstavišču danes poteka slovenska poslovna konferenca o razvoju digitalnih iger. Dogodek gosti domače in tuje strokovnjake z različnih področij razvoja iger, med njimi predstavnike družinskega podjetja Outfit7, ki stoji za uspešnico Govoreči Tom in prijatelji.

Ljubljana. Trgovina Big Bang BTC. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Trgovina Big Bang BTC.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče. Gospodarsko razstavišče, logotip, napis. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče.
Gospodarsko razstavišče, logotip, napis.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot so zapisali organizatorji, je igričarska industrija edini gospodarski sektor v Sloveniji, iz katerega je v zadnjem desetletju zraslo milijardno podjetje. Vendar ima Slovenija v tem 100-milijardnem sektorju še veliko več predstavnikov kot le Outfit7.

Na konferenci je tako mogoče spoznati podjetja in ekipe, ki soustvarjajo prihodnost panoge na svetovni ravni. Iz podjetja Outfit7 se je po napovedih udeležujejo Urša Jevnikar Sadar, Eran Alboher in Anže Sodja. Prva bo spregovorila o tem, kako najti službo v tej panogi.

Med napovedanimi gosti iz tujine sta David Helgason, ustanovitelj milijardnega podjetja Unity, čigar orodje uporablja več milijonov razvijalcev iger po svetu, in Saku Lehtinen, kreativni direktor Remedy Entertainment, znanem po igrah, kot so Alan Wake, Max Payne, Quantum Break. Zadnji se bo posvetil umetnosti pripovedovanja zgodb.

Na konferenco pa so povabili tudi Slobodana Danilovića, ustanovitelja srbskega podjetja Take One, ki izdeluje animacije za igre, kot so Witcher 3, Star Wars: Battlefront, FIFA in Mad Max, Wilija Miettinena, glavnega razvijalca algoritmov pri Varjo, najhitreje rastočem finskem VR startupu, ki je pravkar prejel investicijo nad 30 milijonov evrov, ter Jonasa Antonssona, ustanovitelja švedskega založnika Raw Fury.

Na celodnevnem dogodku lahko obiskovalci preizkusijo tudi igre iz petih različnih držav, ki se bodo potegovale za nagrado SGC Indie Game Award.