Turizem 13.10.2018 8:13

V Muzeju premogovništva Slovenije pripravljajo petzvezdična doživetja

Velenje, 13. oktobra - Zavod za turizem Šaleške doline je skupaj s Premogovnikom Velenje in Gorenjem Gostinstvom podpisal pismo o nameri za pripravo petzvezdičnega doživetja v Muzeju premogovništva Slovenije. Skupaj bodo tako oblikovali posebno kulinarično doživetje, ki bo lokacijsko postavljeno 160 metrov pod zemljo v prostore omenjenega muzeja.

Velenje.
Premogovnik, rov.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Kot so sporočili z velenjske občine, je Slovenska turistična organizacija (STO) objavila pilotni poziv za petzvezdična doživetja, ki se bodo tržila pod znamko kakovosti Slovenia Unique Experience. Predmet poziva so doživetja, ki so visoko kakovostna, raziskovalna, avtentična in zelena ter omogočajo močno izraženo izkustveno noto z izredno dodelanim pristopom in storitvijo.

Zavod za turizem Šaleške doline, Premogovnik Velenje, Gorenje Gostinstvo in Muzej premogovništva Slovenije bodo vrhunsko kulinarično atrakcijo oblikovali po načelih turističnih doživetij in edinstvene ter avtentične zgodbe v turistično atrakcijo, ki bo v destinacijo pripeljala nove obiskovalce ter povečala njeno prepoznavnost kot destinacijo, ki jo je vredno obiskati in doživeti.

Ključne skupine za nakup doživetij bodo podjetja z vabljenimi gosti, prestižni hotelski gosti vodilnih destinacij in booking gosti ter agencije. Projekt bo skladno z metodologijo STO pripravljen do konca leta 2018.

V Šaleški dolini se zavedajo, da lahko ponudijo pristen stik z lokalno skupnostjo, zanimive lokalne zgodbe, raznolika in avtentična doživetja tudi zahtevnim, odprtim in radovednim obiskovalcem, zato pripravljajo poleg drugih turističnih produktov še dva projekta petzvezdično doživetje socializma in petzvezdično doživetje usnjarstva in lončarstva v Šoštanju in Termah Topolšica.