Startupi 2.10.2018 11:02

Mobilna aplikacija bo združila različne možnosti plačevanja

Ljubljana, 2. oktobra - Družba Eligma želi s svojo aplikacijo spremeniti svet vsakdanjih nakupov in prodaje. Po uspešni javni množični prodaji žetonov, v kateri jim je uspelo zbrati 10 milijonov dolarjev, je ekipa predstavila napreden sistem Elipay - mobilno aplikacijo, ki bo kmalu združevala različne možnosti plačevanja na enem mestu, so sporočili iz družbe.

Ljubljana. Mobilna aplikacija Elipay podjetja Eligma, ki bo kmalu združevala različne možnosti plačevanja na enem mestu. Foto: Eligma

Ljubljana.
Mobilna aplikacija Elipay podjetja Eligma, ki bo kmalu združevala različne možnosti plačevanja na enem mestu.
Foto: Eligma

Kripto plačila z Elipayjem trenutno sprejema prek 130 lokacij po vsej Sloveniji, zanimanja pa je po njihovih navedbah vedno več. "Slovenija na ta način nagovarja nov segment kupcev in orje ledino z izjemno naklonjenostjo razvoju najsodobnejših tehnologij, podjetje Eligma pa načrtuje razvoj novih rešitev, ki uporabnikom obetajo prihranek časa in denarja," so zapisali v družbi.

Eden od ciljev podjetja je premostiti precejšen razkorak med uporabo navedenih valut, ki je bila do sedaj večinoma vezana na trgovanje v spletnih menjalnicah, ter svetom vsakdanjih nakupov. Potrošniški javnosti zato ponujajo sistem Elipay za plačevanje s kriptovalutami v spletnih in fizičnih trgovinah, ki ga sestavljata mobilna aplikacija za uporabnike in rešitev POS za trgovce.

V naslednjem koraku pa bodo v mobilno aplikacijo Elipay integrirane najrazličnejše možnosti plačevanja, kar pomeni, da pri blagajni ne bomo več brskali za pravo kartico - dovolj bo le telefon.

Direktor Eligme Dejan Roljič je ob lansiranju Elipayja ocenil, da se Slovenija lahko pohvali s številnimi inovacijami na področju tehnologij prihodnosti, ki bodo kmalu temeljito spremenile vsakdanjik. Nove tržne priložnosti se zavedajo tudi trgovci in ponudniki storitev, saj je število lokacij, ki omogočajo plačevanje z Elipayjem, vsak dan večje. "Vendar se ne bomo ustavili le pri kriptovalutah, temveč želimo nakupovanje olajšati z rešitvijo, ki bo vsa plačilna sredstva in programe zvestobe združevala na enem samem mobilnem mestu," je dodal.

Plačila z Elipayjem trenutno sprejema več kot 130 slovenskih lokacij, ki so označene z rumeno nalepko Elipay. Med njimi so fizične in spletne trgovine, bari, restavracije, športno-rekreacijski objekti in kulturna ustanova. Z Elipayjem se zdaj že lahko kupi vse glavne kategorije izdelkov, od živil do bele tehnike. Elipay je tri mesece testiralo približno 150 prostovoljcev v več kot 50 trgovinah na območju BTC Cityja.