Podjetja 28.9.2018 7:30

Že sedmi izbor Spletni trgovec leta

Ljubljana, 28. septembra - Že sedmo leto se bodo najboljši in najvidnejši spletni trgovci v Sloveniji pomerili na tekmovanju Spletni trgovec leta. Priložnost za zmago imajo tako manjši kot tudi že uveljavljeni trgovci. Rok za prijave je 7. oktober, slavnostna podelitev nagrad pa bo 14. novembra v sklopu največje konference o spletnem nakupovanju Ecommerce Day 2018, so sporočili iz družbe Ceneje.

Ljubljana. Natečaj Spletni trgovec leta 2018. Foto: spletnitrgovecleta.smind.si

Ljubljana.
Natečaj Spletni trgovec leta 2018.
Foto: spletnitrgovecleta.smind.si

Tekmovanje Spletni trgovec leta 2018 že 7. leto v Sloveniji in 5. leto na Hrvaškem organizira podjetje Ceneje, ki v sklopu blagovne znamke Shopper's Mind skrbi za razvoj spletne trgovine v regiji in pomaga spletnim trgovcem, da uspešno konkurirajo v digitalnem poslovnem svetu.

Na tekmovanje se lahko do 7. oktobra brezplačno prijavijo vse spletne trgovine, ki prodajajo izdelke ali storitve, preko spletne strani spletnitrgovecleta.smind.si.

Prijavljeni spletni trgovci tekmujejo v več kot 15 kategorijah. Poleg nagrade v svoji kategoriji lahko osvojijo tudi eno izmed prestižnih nagrad, in sicer nagradi za najboljše spletne trgovce, nagrado kupcev in nagrado komisije.

O uvrstitvi v finale odloča zadovoljstvo kupcev in njihova uporabniška izkušnja, prav tako pa tudi ocena tehnične skladnosti spletne trgovine, ki se preverja glede na evropske smernice varnega spletnega nakupovanja.

Na tekmovanju Spletni trgovec leta 2017 so sodelovale 103 slovenske spletne trgovine. O zmagovalcih je odločilo 35.316 spletnih kupcev, ki so ocenili svoje zadovoljstvo, ter ekipa strokovnjakov, ki je opravila oceno tehnične skladnosti spletnih trgovin S standardi EU varnega nakupovanja na spletu.

Indeks rasti, ki ga izračunava Statistični urad RS, že nekaj let zapored kaže od 30 do 40-odstotno letno rast spletne trgovine, lani pa so slovenska podjetja s spletno prodajo ustvarila približno štiri odstotke celotne vrednosti ustvarjenega prihodka.

Na največjem slovenskem portalu za primerjalno nakupovanje ceneje.si so našteli več kot 3000 manjših in večjih spletnih trgovin, tako bi po navedbah družbe lahko rekli, da je spletnih trgovin v Sloveniji že več kot registriranih frizerskih salonov.