Mediji 25.9.2018 9:30

Nagradi za projekta Siniševo delo in Hej, DJ!

Ljubljana, 25. septembra - Projekt Vala 202 Siniševo delo je prejel mednarodno novinarsko nagrado Migration Media Award. Multimedijska zgodba je odmevala tudi v Sloveniji, lani ji je Društvo novinarjev Slovenije podelilo medijsko nagrado Čuvaj za posebne dosežke. Websi pa je projektu Hej, DJ! podelil prvo mesto v kategoriji Mediji.

Ljubljana. Siniša Marinković. Foto: RTVS

Ljubljana.
Siniša Marinković.
Foto: RTVS

V kategoriji Radio je ekipa, ki so jo sestavljali Luka Hvalc, Maja Ratej, Gašper Andrinek, Jan Grilc, Anja Hlača Ferjančič in Gorazd Rečnik, prejela 2. nagrado. Multimedijska zgodba s šestdelnim podkastom v ospredje postavlja napotenega delavca Sinišo Marinkovića, ki simbolizira na tisoče prevaranih delavcev na deloviščih v Evropi in njihov sizifovski boj za osnovne delavske pravice, so sporočili z Radiotelevizije Slovenija.

projekt Websi pa je projektu Hej, DJ! podelil prvo mesto v kategoriji Mediji. Hej, DJ! je multimedijski projekt, ki ga organizira Val 202 in je namenjen predvsem mlajšemu občinstvu. S projektom želijo ustvarjalci oddaje prek glasbe nagovoriti mlade, predvsem tiste, ki imajo radi glasbo, se ukvarjajo z njo, neuveljavljene didžeje, in jim dati priložnost, da se izkažejo pred širšim radijskim in spletnim občinstvom.

Izpostaviti želijo ustvarjanje mladih, odkriti bodoče radijske ustvarjalce, ne le klubske didžeje, in jih podpreti na poti do uveljavitve. Mladim želijo pokazati, da radio ni "samo nek zastarel medij, ampak medij, ki si s produkcijo, pristopom in oddajami želi ostati mlad".