Podjetja 23.9.2018 8:26

KLS Ljubno v gradnjo nove proizvodne hale

Ljubno ob Savinji, 23. septembra - Podjetje KLS Ljubno se bo do konca leta lotilo gradnje nove proizvodne hale, obstoječo bodo podaljšali, uredili pa bodo tudi zbirališče odpadnega materiala. Skupna površina novih objektov je več kot 4700 kvadratnih metrov, je za STA povedal direktor podjetja Mirko Strašek.

Ljubno ob Savinji, sedež družbe KLS. Direktor KLS Mirko Strašek. Foto: Lili Pušnik/STA Arhiv STA

Ljubno ob Savinji, sedež družbe KLS.
Direktor KLS Mirko Strašek.
Foto: Lili Pušnik/STA
Arhiv STA

Dejal je tudi, da so nove poslovne površine namenjene posodobitvi in optimizaciji obstoječih proizvodnih procesov in za potrebe novega proizvodnega programa. Novi objekti bodo predvidoma zgrajeni do konca marca prihodnje leto.

"Izgradnja omenjenih objektov je sestavni del razvoja in napredka KLS Ljubno v letih 2018-2020. V razvoj proizvodnih procesov in povečanje proizvodnih zmogljivosti bomo v naslednjih dveh letih vložili od 35 do 40 milijonov evrov," je še dodal Strašek.

Za letošnje naložbe bo podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo zobatih vencev za avtomobilsko industrijo, namenilo 18 milijonov evrov, povečalo bo tudi vlaganja v digitalizacijo proizvodnje.

KLS Ljubno, ki zaposluje okrog 250 delavcev, je lani ustvaril 47,1 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, leto prej pa so ti znašali skoraj 42 milijonov evrov. Čisti dobiček družbe je v letu 2017 znašal dobrih 14 milijonov evrov, leta 2016 pa 13 milijonov evrov, je razvidno iz lanskega poslovnega poročila, ki je objavljeno na spletnih straneh Ajpesa.

Ustvarjeni dobiček bo družba porabila za povečanje obratnih sredstev in financiranje naložb potrebnih za načrtovan napredek v letih 2018 in 2019 ter za povečanje finančnih rezerv.

Med cilje letošnjega poslovanja je Strašek naštel povečanje učinkovitosti družbe in globalne konkurenčnosti ter več kot 10-odstotno povečanje prodaje.