Podjetja #družba 11.9.2018 7:15

V drugi misiji IBM CSC v Sloveniji sodelujejo štiri nevladne organizacije

Ljubljana, 11. septembra - Ameriški tehnološki velikan IBM je oznanil začetek že druge misije IBM Corporate Service Corps (IBM CSC) v Sloveniji. V okviru te misije bo mednarodna ekipa strokovnjakov družbe IBM s prostovoljnim svetovanjem pomagala štirim slovenskim nevladnim organizacijam. Gre za Zavod 404, Društvo SOS telefon, Zavod za medgeneracijsko sodelovanje Simbioza Genesis Ljubljana in podjetniško mrežo CEED Slovenija.

Ljubljana. Izvršni direktor IBM Slovenija Michele Leonardi je uvodoma predstavil glavne cilje misije IBM CSC. Foto: Andrej Križ/IBM

Ljubljana.
Izvršni direktor IBM Slovenija Michele Leonardi je uvodoma predstavil glavne cilje misije IBM CSC.
Foto: Andrej Križ/IBM

Ljubljana. Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Jankovič je pozdravil udeležence druge misije IBM CSC. Foto: Andrej Križ/IBM

Ljubljana.
Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Jankovič je pozdravil udeležence druge misije IBM CSC.
Foto: Andrej Križ/IBM

Ljubljana. 15-članska mednarodna zasedba strokovnjakov IBM pričenja že drugo misijo IBM CSC v Sloveniji. Foto: Andrej Križ/IBM

Ljubljana.
15-članska mednarodna zasedba strokovnjakov IBM pričenja že drugo misijo IBM CSC v Sloveniji.
Foto: Andrej Križ/IBM

Ljubljana. Natalie Legrand, višja vodja projektov, PYXERA Global. Foto: Andrej Križ/IBM

Ljubljana.
Natalie Legrand, višja vodja projektov, PYXERA Global.
Foto: Andrej Križ/IBM

Skupina 15 zaposlenih pri IBM iz ZDA, Mehike, Brazilije, Singapurja, Indije, Malezije in Argentine bo mesec dni preživela v Ljubljani in sodelovala z lokalnimi organizacijami ter pripravila kratko- in dolgoročna priporočila za prevetritev ustaljenega delovanja in piljenje načrtov za nadaljnji razvoj.

Gre za drugo misijo IBM Corporate Service Corps v Sloveniji, njen zaključek bo 5. oktobra 2018, ko bodo na sklepnem dogodku predstavili ključne ugotovitve in priporočila, so še sporočili iz slovenske podružnice IBM.

IBM Corporate Service Corps je pro bono svetovalna iniciativa, ki pomaga vladam in majhnim podjetjem po vsem svetu naslavljati izzive, povezane s podjetništvom, tehnologijo, upravo in družbo.

Podjetje IBM je od začetka izvajanja programa v juliju 2008 poslalo že 4073 zaposlenih iz 61 držav na misije v 44 držav. Ti kadri nudijo profesionalne storitve na področju tehnologije, trženja, podjetništva, prava, človeških virov in logistike.

Zavod 404

Ekipa IBM bo poskušala določiti ustrezno organizacijo in potrebne korake, da razširi programe Zavoda 404 na področju STEM (znanost, tehnologija, inženirstvo, matematika) za osnovnošolce, srednješolce in druge učence. Širitev programa na nacionalno raven bo botrovala temu, da bo veliko več učencev izkusilo in uživalo v tovrstnih predmetih in morda razmišljalo o prihodnji zaposlitvi oziroma karieri v tehnoloških in inženirskih sektorjih.

CEED Slovenija

IBM bo preučil in pomagal postaviti ključne sistemske procese in znanja poslovnega modela tako, da bo lahko podjetniška mreža CEED lažje in učinkoviteje uresničevala cilj spodbujanja gospodarske rasti s krepitvijo podjetništva in podpore malim podjetjem v njihovi rasti in internacionalizaciji. Projekt bo omogočil nadaljnjo rast zavoda CEED, hitrejšo aktivacijo podjetnikov pri medsebojni pomoči in sodelovanju kot tudi pri soustvarjanju lokalnega okolja, ki podpira podjetnost in podjetništvo kot pozitivno vrednoto. Projekt ima tudi pomembno mednarodno vlogo, saj bo omogočil prenos modela, ki se je oblikoval v Sloveniji, na druge centre CEED in s tem hitrejšo mednarodno širitev zavoda CEED, kar bo omogočilo slovenskim podjetnikom tudi lažje povezovanje v mednarodnem okolju.

Društvo SOS telefon za ženske in otroke - žrtve nasilja

IBM bo prispeval svoje izkušnje Društvu SOS telefon, da skupaj izdelajo priporočila za učinkovito zbiranje podatkov o žrtvah nasilja, ki so uporabnice in uporabniki storitev pod okriljem Društva SOS telefon. Učinkovito zbiranje podatkov s spremljanjem žrtev nasilja v programih društva bo pomembno osvetlilo problematiko nasilja nad ženskami in otroki - in to v letu, ko Društvo SOS telefon praznuje trideseto obletnico svojega delovanja.

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje Simbioza Genesis Ljubljana

Ekipa IBM želi zavodu Simbioza, ki vključuje vse generacije v digitalno družbo in spodbuja vseživljenjsko učenje, pomagati poiskati načine za optimizacijo sistemov in metod upravljanja ter nadgraditve trajnostne strategije. Izboljšave bodo zavodu omogočile učinkovitejše sodelovanje z več deset tisoč prostovoljci, udeleženci, koordinatorji in mentorji ter vzpostavile možnosti za uresničitev ogromnega potenciala za izobraževalne in športno-rekreacijske programe ter aktivnosti za starejše in mlade v Sloveniji.