24.9.2018 10:00

Alpska strategija: Predstavi svoj projekt!

Ljubljana, 24. septembra - V sklopu sodelovanja regij in držav znotraj Alpske konvencije bo letni forum letos potekal na Tirolskem, katere predsedovanje je še posebej obarvano z mladimi. V sklopu foruma za mlade med 16 in 25 letom pripravljajo tudi tekmovanje za najboljši projekt, vezan na ideje o trajnostnem, modernem in privlačnem življenju v Alpski regiji. Najboljšemu bo realizacija projekta tudi omogočena.

Brdo. Kamniško-Savinjske Alpe. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Brdo.
Kamniško-Savinjske Alpe.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

V sklopu sodelovanja regij in držav znotraj Alpske konvencije se za Alpsko makroregijo izvaja tudi strategija, v katero je aktivno vključena Slovenija. Največji dogodek alpske strategije predstavlja letni forum, na katerem se razpravlja o aktualnih izzivih Alpske regije.

Mladi lahko letos v sklopu foruma sodelujejo na natečaju za najboljši projekt, vezan na ideje o trajnostnem, modernem in privlačnem življenju v Alpski regiji. Projekt se mora navezovati na vsaj eno od navedenih področij - delo in izobrazba v Alpski regiji; narava in okolje; Alpe kot moderno/privlačno okolje za življenje ali pa klimatske spremembe in energija.

Za sodelovanje na tekmovanju je pomembno, da je ideja razvita do te mere, da se jo lahko realizira. Projekt mora biti napisan v angleškem jeziku, rok za oddajo pa je 15. oktober.