#družba 18.8.2018 8:00

Mladi tehnološki navdušenci bodo spoznavali inovativne tehnologije

Ljubljana, 18. avgusta - Od ponedeljka do petka bo v organizaciji Fakultete za elektrotehniko ljubljanske univerze že tradicionalno potekal Poletni tabor inovativnih tehnologij, ki osnovnošolcem in srednješolcem omogoča, da se na delavnicah naučijo veliko raznolikih stvari in to znanje uporabijo za izdelavo realnih aplikacij in izdelkov.

Ljubljana, Fakulteta za elektrotehniko. Odprtje Festivala inovativnih tehnologij v priredbi Zveze za tehnično kulturo Slovenije, Fakultete za elektrotehniko in Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani ter Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, na katerem so predstavili znanstvene in raziskovalne dosežke inovativnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij v Sloveniji. Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, Fakulteta za elektrotehniko.
Odprtje Festivala inovativnih tehnologij v priredbi Zveze za tehnično kulturo Slovenije, Fakultete za elektrotehniko in Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani ter Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, na katerem so predstavili znanstvene in raziskovalne dosežke inovativnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij v Sloveniji.
Foto: Anže Malovrh/STA

Udeleženci lahko letos izbirajo med 13 delavnicami z različnih področij elektrotehnike in multimedijskih vsebin, med drugim se bodo lahko spoznali s snemanjem videa, z nevihtnimi strelami ter z električno naravo delovanja srca, mišic in živcev.

Vse pridobljeno znanje bodo udeleženci v starostnih skupinah od učencev od petega razreda osnovne šole do dijakov tretjega letnika srednje šole uporabili pri različnih projektih, med drugim pri izdelavi električnega kolesa in izdelavi domače vremenske postaje.

Kot so zapisali organizatorji, je cilj poletnega tabora mladim omogočiti dostop do znanj in tehnološke opreme, do katerih doma in v šoli nimajo dostopa, zato bodo v sklopu programa pripravili tudi nekaj ekskurzij v visokotehnološka podjetja in ustanove.