Podjetja 21.7.2018 9:33

Spirit išče podjetja za predstavitev trgovski verigi v Avstriji

Ljubljana, 21. julija - Javna agencija Spirit Slovenija predvidoma novembra pripravlja predstavitev slovenskih podjetij oz. izdelkov trgovski skupini Rewe v Avstriji, imenovano Dan slovenskih dobaviteljev. Agencija zdaj do 24. avgusta zbira prijave podjetij, ki bi jih predstavitev zanimala.

Maribor. Javna agencija Spirit Slovenija. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Maribor.
Javna agencija Spirit Slovenija.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Skupina Rewe je ena vodilnih trgovskih in turističnih skupin v Nemčiji, Avstriji in nasploh Evropi, prisotna v 21 evropskih državah in tudi drugod po svetu. Ustanovljena je bila leta 1927 v Kölnu, trenutno ima 15.000 trgovin, lani pa je ustvarila 57,8 milijarde evrov zunanjega prometa, so sporočili iz Spirita.

Skupina med drugim združuje različne prepoznavne blagovne znamke, supermarkete, maloprodajne in specializirane trgovine, diskontne prodajalne ter turistične agencije. Poleg Rewe so pod njenim okriljem med drugim še Merkur, Billa, Bipa, Penny, Aged, Nahkauf in Penny Market.

Dogodek bo izpeljan v več fazah. Spirit bo v prvi fazi zbral interes in pripravil seznam slovenskih proizvajalcev z izdelki iz živilsko predelovalne industrije, izdelkov široke potrošnje, osebne higiene, čistil ipd.

Predstavniki Rewe bodo nato na podlagi seznama pripravili izbor slovenskih podjetij, ki bi bila potencialno zanimiva kot njihovi dobavitelji. V zaključni fazi bo predvidoma novembra organiziran Dan slovenskih dobaviteljev v skupini Rewe v Avstriji, kjer bodo imela izbrana slovenska podjetja priložnost predstaviti se predstavnikom skupine.

Za predstavitev na Dnevu slovenskih dobaviteljev so potencialno zanimivi prehrambni izdelki, ostali izdelki široke potrošnje, osebne higiene, čistila, kot tudi drugi izdelki, ki jih je mogoče najti v ponudbi Rewe Group. Izdelki morajo imeti na embalaži ustrezne označbe v nemškem jeziku.

Na poziv Spirita se lahko prijavijo podjetja, ki proizvajajo omenjene izdelke ter imajo najmanj milijon evrov letnega prometa in vsaj enega zaposlenega.