Podjetja 18.7.2018 13:25

KD Skladi v sodelovanju s Peakside Capital kupili južni del Steklenega dvora

Ljubljana, 18. julija - KD Skladi in mednarodna svetovalna družba za nepremičnine Peakside Capital, ki sta aprila kupili Tivoli Center, sta izvedli še nakup južnega dela stavbe Stekleni dvor v Ljubljani. Vrednost druge naložbe nepremičninskega alternativnega investicijskega sklada KD Adriatic Value Fund, ki sta ga ustanovili družbi, je 12,7 milijona evrov.

Ljubljana. Modra zavarovalnica, Stekleni dvor, sedež družbe. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Modra zavarovalnica, Stekleni dvor, sedež družbe.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Stekleni dvor se nahaja na Dunajski cesti za Bežigradom v severnem delu Ljubljane. Kompleks je sestavljen iz dveh ločenih poslovnih stavb, ki sta povezani s skupno podzemno garažo. Južni stolp ima podzemno parkirišče v treh nivojih, pritličje, medetaže in osem nadstropij v skupni velikosti 8700 kvadratnih metrov oddajnih površin, so sporočili iz KD Skladov.

Kot je poudaril predsednik uprave KD Skladov Luka Podlogar, so veseli, da so drugo transakcijo izvedli tako hitro. "Delamo že na novih naložbenih priložnostih, ki bodo realizirane v prihodnjih mesecih in bodo pomembno prispevale k stabilnemu dolgoročnemu donosu vlagateljev," je dodal.

Tomasz Niezgodzki iz Peakside Capital pa je izpostavil, da je Stekleni dvor "izjemna naložba, saj zaradi svoje lokacije na ljubljanski centralni in glavni prometni arteriji uživa odlične povezave elitne lokacije, kar pomembno vpliva na vrednost nepremičnine". Trg poslovnih nepremičnin v Ljubljani je v tem trenutku zelo zanimiv, in sicer zaradi naraščajočega povpraševanja najemnikov in omejene ponudbe kvalitetnih nepremičnin, je še poudaril.

Naložbeni cilj KD Adriatic Value Fund je ustvariti donos za investitorje iz naslova prihodkov od najemnin in kapitalske rasti iz naložb v nepremičnine v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, s poudarkom predvsem na pisarniških in trgovskih nepremičninah.