Podjetja 17.7.2018 13:10

Adria Airways odslej tudi z nemškega letališča Paderborn-Lippstadt

Ljubljana, 17. julija - Adria Airways bo z začetkom letošnjega zimskega voznega reda omogočila tudi polete z nemškega letališča Paderborn-Lippstadt. Neposredne povezave bodo vzpostavili s Zürichom, Dunajem in londonskim Southendom. V družbi novost označujejo kot zelo pomemben korak, novo letalsko družbo pa pozdravljajo tudi na nemškem letališču.

Ljubljana. Letalska družba Adria Airways. Foto: Stanko Gruden. Arhiv STA.

Ljubljana.
Letalska družba Adria Airways.
Foto: Stanko Gruden.
Arhiv STA.

Letališče v regiji Ostwestphalen Lippe zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija bo Adria Airways s Zürichom povezala enajstkrat tedensko, z Dunajem štirikrat tedensko, z Londonom pa trikrat tedensko, so sporočili iz družbe.

Njen komercialni direktor Christian Schneider je odprtje nove baze in posledično novih povezav te "močne gospodarske regije" z velikimi evropskimi mesti označil kot zelo pomemben korak in dosežek za Adrio. "Veseli smo, da krepimo našo prisotnost na nemškem trgu in da je Paderborn že naša peta destinacija v Nemčiji," je dodal.

Prvi mož Adrie Holger Kowarsch je po poročanju spletnega portala EX-YU Aviation News minuli teden povedal, da zaradi omejitev slovenskega trga poslovne priložnosti iščejo tudi v širšem mednarodnem okolju. "Dolgoročno smo osredotočeni na rast, zato se ne omejujemo na obstoječe baze," je poudaril.

Sodelovanje z Adrio Airways je pozdravil tudi direktor letališča Paderborn-Lippstadt Marc Cezanne: "Na našem domačem letališču Paderborn-Lippstadt pozdravljamo ugledno letalsko družbo Adrio Airways. Poglobljene raziskave v naši regiji so pokazale izjemno potrebo po povezavah s tremi evropskimi destinacijami, Zürichom, Dunajem in Londonom."

Kot je dejal, jih zelo veseli, da bo "to povpraševanje izpolnila Adria Airways". Skupaj s povezavami v Frankfurt in München je letališče sedaj povezano s štirimi vozlišči skupine Lufthansa, je še dodal.

Po navedbah EX-YU Aviation News prek nemškega letališča letno potuje okoli 700.000 potnikov, največ v poletnih mesecih, ko sta glavna cilja Turčija in Grčija.

Adria Airways bo polete opravljala z letali Saab 2000, vozovnice pa so že v prodaji.