Podjetja 15.7.2018 10:04

Spintec z investicijo oživlja del podjetniške cone v Volčji Dragi

Šempeter pri Gorici, 15. julija - Nekdaj velika in uspešna podjetniška cona v Volčji Dragi po številnih stečajih večjih podjetij, kot sta bili Martex in Polident, spet oživlja. Del nepremičnin v stečaju je kupil tudi proizvajalec elektronskih igralnih naprav Spintec, ki bo po sanaciji in dograditvi prostorov v cono preselil proizvodnjo iz Šempetra pri Gorici.

Volčja Draga, podjetniška cona. Načrtovana nova proizvodna stavba z manjšo restavracijo. Foto: Arhiv Spinteca

Volčja Draga, podjetniška cona.
Načrtovana nova proizvodna stavba z manjšo restavracijo.
Foto: Arhiv Spinteca

Spintec razvija, proizvaja in prodaja elektronske naprave za igralništvo, predvsem elektronske rulete. V letu 2017 je po kriterijih časnika Finance postal najhitreje rastoče podjetje v Sloveniji med srednje velikimi podjetji.

Ustvaril je okoli devet milijonov evrov prihodkov in dva milijona evrov bruto dobička iz poslovanja (EBITDA), je za STA povedal direktor Goran Miškulin.

Zaradi zahtev po večjih proizvodnih in razvojnih zmogljivostih je Spintec kupil nepremičnino v Volčji Dragi, ki jo bo dogradil. Trenutno namreč najema prostore nekdanjega Hitovega podjetja ICIT, ki se je ukvarjalo s podobno dejavnostjo, delajo pa na 1500 kvadratnih metrih površin.

Z investicijo bodo začeli že septembra, čez približno eno leto pa naj bi se družba tako preselila v 4000 kvadratnih metrov velike obnovljene in nove prostore nekdanje uprave in prodajnega salona Martexa. Miškulin vrednost naložbe ocenjuje na dva milijona evrov. Poleg proizvodnih prostorov bodo tam odprli tudi manjšo restavracijo.

Spintec trenutno zaposluje 50 delavcev, postopoma pa jih bodo po preselitvi na novo lokacijo zaposlili še enkrat toliko.

"Obrtna oziroma podjetniška cona v Volčji Dragi, ki je v času krize doživela precej stečajev tamkajšnjih podjetij, je lepa priložnost v prihodnje. Trenutno se dogaja razprodaja tega premoženja, kjer sodelujemo tudi pri nekem drugem projektu," je poudaril Miškulin in dodal, da je skupaj z direktorjem igralnice Paquito v Volčji Dragi Dejanom Šurbekom kupil nepremičnine Ultrapacka v stečaju.

"Namen je, da sedanji podnajemniki ostanejo v teh nepremičninah, saj je to naložba v nepremičnine," je še dejal.