Podjetja Startupi 27.6.2018 13:53

Startupom na voljo prijave na ScaleIT 2018

Ljubljana, 27. junija - Italijansko podjetje ScaleIT Capital vabi najboljša scaleup podjetja k prijavi na četrti dogodek ScaleIT 2018, kjer bodo lahko svoje razvojne načrte predstavila mednarodnim investitorjem. Razpis je namenjen podjetjem iz italijanskega in jugovzhodno evropskega digitalnega in tehnološkega ekosistema, prijave pa so odprte do 30. junija.

Italija. Dogodek ScaleIT 2018 bo povezal mednarodne investitorje in inovativna scaleup podjetja. Foto: ScaleIT

Italija.
Dogodek ScaleIT 2018 bo povezal mednarodne investitorje in inovativna scaleup podjetja.
Foto: ScaleIT

Italija. Dogodek ScaleIT 2018 bo povezal mednarodne investitorje in inovativna scaleup podjetja. Foto: ScaleIT

Italija.
Dogodek ScaleIT 2018 bo povezal mednarodne investitorje in inovativna scaleup podjetja.
Foto: ScaleIT

Dogodek, ki bo potekal 17. in 18. oktobra v Milanu, bo povezal mednarodne investitorje in podjetja v poznejših fazah razvoja z visokim potencialom.

V okviru dvodnevnega programa se bodo odvile številne predstavitve in individualni sestanki, kjer bodo imela podjetja priložnost predstaviti svoje razvojne načrte ter pridobiti investicije serij A, B in C v vrednosti od treh do 30 milijonov evrov.

Podjetja, ki so se že udeležila preteklih ScaleIT dogodkov, so v dveh letih in pol zbrala preko 140 milijonov dolarjev. Slednje po besedah organizatorjev predstavlja četrtino skupnih investicij, zbranih v Italiji v istem obdobju.

Na preteklih dogodkih je s ScaleIT sodelovalo več kot 350 investitorji iz Evrope, ZDA, Azije in Izraela. Eden glavnih partnerjev letošnjega dogodka pa je podjetje Euronext, prva vseevropska borza vrednostnih papirjev v evroobmočju.

Prijave na dogodek so na voljo podjetjem, ki izpolnjujejo zahteve, potrebne za privabljanje mednarodnih vlagateljev. Podjetja morajo imeti vsaj milijon evrov prometa v zadnjih 12 mesecih ali vsaj milijon mesečnih uporabnikov (v primeru spletne B2C prodaje), rast na medletni ravni okoli 100 odstotkov in vsaj 20-odstotni promet v tujini ali čisto in trajnostno internacionalizacijsko strategijo.

Podjetja se lahko prijavijo na spletni strani Scaleit.biz, prijave pa so na voljo do sobote, 30. junija 2018.

Podjetja bo izbral svetovalni odbor pod vodstvom Lorenza Franchinija, soustanovitelja ScaleIT-a. Kandidati bodo o izboru obveščeni do 31. julija 2018, končni izbor bo objavljen meseca septembra.