Turizem 18.6.2018 13:21

Iz Ljubljane na morje več kot deset avtobusov dnevno

Ljubljana, 18. junija - Avtobusni prevozniki v poletno sezono vstopajo z okrepljenimi dnevnimi avtobusnimi linijami v Ljubljani, so sporočili iz Avtobusne postaje Ljubljana. Z več kot 10 odhodi dnevno se lahko potniki med drugim peljejo do Kopra, Portoroža in Pirana ter do večjih mest Istre, Kvarnerja in Dalmacije.

Piran.
Piran, poletje, morje, počitnice, turizem, mestna plaža.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot so sporočili iz ljubljanske avtobusne postaje, so potnikom poleg Kopra, Portoroža in Pirana z avtobusom na slovenski obali dostopni še Izola, Strunjan in Lucija.

Avtobusi bodo v času poletne sezone vozili tudi v Umag, Poreč, Rovinj in Pulj, Opatijo, na Reko, v Crikvenico ter na Krk in Veliki Lošinj. V Dalmaciji se bodo avtobusni prevozniki ustavili v Zadru, Šibeniku, Splitu in Dubrovniku.

Razvit trg in močna konkurenca rednih avtobusnih linij potnikom omogočata tudi nizke cene, tako je Krk iz Ljubljane dostopen za 10 evrov, so še zapisali.

Na ljubljanski postaji v zadnjih letih beležijo tudi več kot 10-odstotni letni porast števila potnikov na rednih mednarodnih linijah. V zadnjih letih je priljubljen prevoznik Flixbus, ki vsak dan z ljubljanske avtobusne postaje izvaja prek 60 linij.

Z direktnimi povezavami pelje v vse bližnje evropske države, s prestopanji pa do 1700 krajev v Evropi oz. v 28 držav. S prevozi po Evropi sledijo tudi drugi prevozniki. Vozovnice, tako za prevoze po Sloveniji kot mednarodne, do morja in bližnjih evropskih prestolnic se prodajajo pri blagajnah Avtobusne postaje Ljubljana, ki so odprte vse dni v letu.

Potniki lahko vozovnice rezervirajo tudi s klicem na številko 1991, kar jim na Avtobusni postaji Ljubljana priporočajo predvsem pred poletno sezono, ko so avtobusi velikokrat zgodaj razprodani.

Pri tem so na postaji izpostavili še novo pridobitev, in sicer nadstrešnice ob najbolj obremenjenih peronih in digitalne prikazovalnike prihodov in odhodov rednih avtobusnih linij.