Turizem 12.6.2018 11:10

Slovenski turizem krepi prepoznavnost v Nemčiji

Ljubljana, 12. junija - Predstavništvo STO v Nemčiji bo danes v Hamburgu, v prihodnjih dneh pa v Düsseldorfu, Berlinu in Münchnu izvedlo sprejeme, na katerih bo predstavilo Slovenijo kot privlačno in dostopno destinacijo. Dogodkov se bodo udeležili predstavniki nemških organizatorjev potovanj, turističnih agencij, gospodarstveniki in predstavniki medijev.

Ljubljana. Ljubljanica, turizem, vodstvo, vodenje, turisti, ogled, Ljubljana, Plečnik, tromostovje. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Ljubljanica, turizem, vodstvo, vodenje, turisti, ogled, Ljubljana, Plečnik, tromostovje.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Kot so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO), dogodki potekajo v sodelovanju s partnerji slovenskega turizma ob vzpostavitvi novih neposrednih letalskih linij.

Konec marca je Adria Airways uvedla neposredno povezavo med Ljubljano in Hamburgom, konec aprila pa še z Düsseldorfom. Medtem je Easyjet v avgustu napovedal vzpostavitev povezave med Ljubljano in Berlinom, letalska družba VLM Airlines od februarja povezuje Antwerpen, München in Maribor.

"Nemčija je eden najpomembnejših emitivnih trgov slovenskega turizma, saj so nemški gostje tradicionalno med prvimi tremi glede na število prihodov in prenočitev. Nove neposredne letalske povezave so pomemben korak pri povečanju dostopnosti Slovenije," je poudarila direktorica STO Maja Pak.

Vodja predstavništva STO v Nemčiji Majda Rozina Dolenc je dejala, da je prodor na sever Nemčije nadgradnja dosedanje koncentracije promocije Slovenije na jugu Nemčije: "Povod za intenziviranje promocije Slovenije v Nemčiji so uvedbe novih neposrednih letalskih povezav, ki prinašajo nove priložnosti."

Predstavitvi Slovenije v Hamburgu in Düsseldorfu bosta izvedeni v sodelovanju z regijo Julijskih Alp, ki zajema Goriška Brda. Sodelovali bodo tudi Hit Alpinea, Turizem Ljubljana, Adria Airways in Aviareps.

V Berlinu bo ob sodelovanju s slovenskim veleposlaništvom v središču varnost in turizem z Julijskim Alpam, Ljubljano in Združenjem slovenskih naravnih zdravilišč. V Münchnu bo fokus na Mariboru in Štajerski, sodelovali bodo Turizem Maribor-Pohorje, mariborsko letališče, Sava in slovenski vinarji.