Podjetja Startupi 6.6.2018 13:38

Saša inkubator bo predstavil top ekipe Podjetniškega trampolina

Velenje, 6. junija - Velenjski Saša inkubator bo popoldne predstavil šest top ekip Podjetniškega trampolina 2018, ki so skozi šesttedenski intenzivni program razvijale idejo s strokovnjaki. Po predstavitvi bo sledila izbira zmagovalne ekipe. Top ekipe so Evegreen, NovaTi.si, Pekmez, RS Labs, BarCheck in Ingrins, so sporočili iz inkubatorja.

Ekipa Evegreen želi nadomestiti plastiko z biorazgradljivimi materiali, izdelanimi iz odpadne hrane. Živeti želijo v svetu, kjer so vsi materiali nadomestljivi z biorazgradljivimi alternativami.

NovaTi.si je oblikovala online coaching program, ki spreminja življenja na bolje z video treningi in prehranjevalnim načrtom prilagojenim posamezniku z visoko stopnjo motivacije s strani njihove ekipe, saj sodelujejo z lepotnim kirurgom Medical Group Fabjan, kateri bo večkrat letno podaril brezplačni lepotni poseg po izbiri naključno izbrani stranki, katera bo zakupila paket svoje preobrazbe.

Ekipa Pekmez je razvila izdelek Pekmez, ki je zbirka stoletnih znanj. To je po tradicionalnem mehanskem postopku pridobljen jabolčni sadni eliksir, ki ohrani vse zdravilne učinke sadja. Za en liter Pekmeza je potrebno deset litrov jabolčnega soka brez aditivov, sladil in konzervansov. Jabolčni sok je pridobljen iz skrbno izbranih biološko pridelanih avtohtonih vrst jabolk. Zato je v eni žlici Pekmeza vso naravno bogastvo zdravilnih učinkovin cele košare jabolk.

RS Labs se ukvarja z zakonodajo, ki določa postopek hrambe zdravil in cepiv v medicinskih hladilnikih, zahteva neprekinjen nadzor temperature v hladilnikih in najmanj trikrat dnevni fizični zapis stanja. Čas popisa temperature v hladilnikih določi pravilnik podjetja. Nova zahteva predstavlja dodatno obremenitev za delavce v zdravstvu. Ekipa RS Labs je tako razvila produkt, ki avtomatizira postopek nadzora, zapisovanja, pregledovanja in varne hrambe podatkov o stanju in zgodovini stanja temperature v medicinskih hladilnikih.

Ekipa BarCheck je razvila prvo celovito programsko rešitev za gostinsko poslovanje, ki v celoto povezuje štiri ključne dejavnike v gostinstvu: ponudbo, gosta, osebje ter gostinca. V osnovi je to večplastna nadgradnja oz. razširitev klasične davčne blagajne, ki omogoča optimizacijo in avtomatizacijo delovnih procesov.

Ingris pa je ponaša z avtomatiziranim regalom Qube grow, ki je namenjen pridelavi zelenjave na več ravneh neodvisno od dnevne svetlobe in letnega časa. Možno ga je postaviti na balkon, klet ali pa z njim popestriti dnevno sobo ali kuhinjo. Primeren je za vse, ki obožujejo doma pridelano svežo zelenjavo, nimajo vrtov ali časa za gojenje zelenjave.