#družba 23.5.2018 8:00

V Ljubljani festival inovacij Mini Maker Faire

Ljubljana, 23. maja - V slovenski prestolnici bo v soboto potekal dogodek Ljubljana Mini Maker Faire, ki združuje izumitelje, ustvarjalce, umetnike, znanstvenike in tehnološke zanesenjake. Dogodek bo povezal slovenske in tuje ustvarjalce, zainteresiranim obiskovalcem pa omogočil, da jih spozna preko številnih celodnevnih brezplačnih aktivnosti.

Ljubljana. V soboto bo v Ljubljani potekal festival inovacij Mini maker faire. Foto: Ljubljana Mini maker faire.

Ljubljana.
V soboto bo v Ljubljani potekal festival inovacij Mini maker faire.
Foto: Ljubljana Mini maker faire.

Po navedbah organizatorjev je dogodek konglomerat znanstvenega, obrtniškega, podjetniškega in izobraževalnega delovanja, ki s povezovanjem različnih sfer bivanja in delov družbe ponuja zanimivo raziskovanje vsakomur, ki ima željo po novih odkritjih.

Na dogodku se bodo predstavili ustvarjalci iz slovenskih Maker Labov, tehnoloških, raziskovalnih in znanstvenih centrov, posamezniki z lastnimi izumi ter številni izumitelji iz sosednjih držav.

Poleg številnih ustvarjalcev, ki bodo predstavljali lastne izume, bodo skozi celoten dan potekale tudi kreativne praktične delavnice ter predavanja uspešnih tehnoloških zanesenjakov, izumiteljev in podjetnikov.

Udeleženci bodo med drugim lahko prisluhnili okroglim mizam z naslovom Človek, tehnologija, razvoj ter FabLabi kot povezovalni člen. Na voljo bodo tudi pogovor na temo fizičnega računalništva v izobraževanju ter predstavitvi projektov DBF Edvard Rusjan Slovenia Team in Microtransat Slovenija.

Pri organizaciji teh dejavnosti med drugim sodelujejo Zavod 404, Ljudmila, Fakulteta za elektrotehniko, UNI-KAT, Zavod Mars, Zavod Kersnikova, KID Kibla, Team Cool Tool Slovenija, RogLab, Cirkulacija 2 itd.

Dogodek bo potekal v soboto na Trgu republike v Ljubljani. Festival bo odprl premier Miro Cerar kot častni pokrovitelj dogodka. Celoten program dogodka je na voljo na povezavi https://ljubljana.makerfaire.com.