Turizem 7.4.2018 11:13

Blejski Hotel Golf po prenovi z novih imenom

Bled, 7. aprila - Nekdanji Hotel Golf na Bledu, ki se po novem imenuje Rikli Balance Hotel, po končani skoraj 5,5 milijona evrov vredni prenovi te dni sprejema prve goste. Hotel z novim konceptom in novimi vsebinami obuja tradicijo lokalnega okolja in zgodbo švicarskega zdravilca Arnolda Riklija, ki je leta 1854 na Bledu ustanovil naravno zdravilišče.

Kot so sporočili iz Save Turizma, je z odprtjem hotela končana druga od treh faz prenove hotela. Lani prenovljenim 150 sobam so se letos pridružili prenovljeni recepcija, predverje z barom, hodniki in restavracija. Sledi še tretja faza prenove s prenovo dela konferenčnih dvoran ter postavitvijo Riklijeve bosonoge in sprostitvene poti v parku ob hotelu. Tudi za faza prenove je že v teku, po njenem zaključku pa bodo pripravili uradno otvoritev hotela.

Prepričani so, da Rikli Balance Hotel očara s spoštovanjem lokalne tradicije in spodbujanjem zdravega načina življenja. "Sodobno zasnovana notranjost s sobami, ki pripovedujejo zgodbe o kranjski čebeli, lectovem srcu, gorenjskih vezeninah, smreki z bližnje Pokljuke in Arnoldu Rikliju, v kombinaciji s prenovljeno kulinarično ponudbo ter termalnimi bazeni in wellnessom omogoča popoln zasebni ali poslovni oddih," poudarjajo.

Do konca tega leta na destinacijah Sava Hotels & Resorts pripravljajo še več drugih novosti. V Termah 3000 - Moravske Toplice bodo prenovili apartmajsko naselje v Prekmurski vasi in kopališče v Hotelu Ajda, v Zdravilišču Radenci pa bodo prenovili pitno dvorano v Hotelu Radin.

V Prekmurski vasi Ajda se bo letos poleti šestim že prenovljenim hiškam s 23 bivalnimi enotami pridružilo še 15 novih enot v štirih hiškah. Hiške v bližini kopališča Terme 3000 bodo z zgodbami iz zgodovine in tradicije ponudile pristno doživetje Prekmurja tudi na otroških igralih, v knjižnici pod krošnjami, na skupnih piknik prostorih in bosonogi poti, so prepričani v Sava Turizmu.

V kopališču Hotela Ajda bodo bodo poleg velikega bazena na novo postavili bazen s črno termo-mineralno vodo, dva masažna bazena in večji otroški bazen z igrali. Osvežitev bo ponudil prenovljen kopališki bar, sprostitev pa aromaterapija iz prekmurskih zelišč. Ajdova počivalnica v zgornjem nadstropju bo omogočila oddih na vzglavnikih iz ajdovih luščin in nova doživetja savnanja s prekmurskimi programi.

Pitna dvorana v Hotelu Radin pa bo s prenovo gostom ponudila udobje na najvišji ravni, poudarjajo. Ob pitju mineralne vode neposredno iz vrelca se bodo lahko sprostili in prepustili Hennovi pitni kuri. Pitna kura, ki nosi ime po avstrijskem balneologu Karlu Hennu, ki je leta 1833 odkril vrelec v Radencih, je učinkovita pri nizkem krvnem tlaku, kroničnem zaprtju in preprečevanju sečnih kamnov ter osteoporoze.