Turizem 13.2.2018 11:29

Počivalšek in Pakova zadovoljna s predstavitvijo slovenskega turizma Avstralcem

Sydney, 13. februarja - Slovenska turistična organizacija (STO) in gospodarsko ministrstvo ta teden izvajata prvo intenzivnejšo promocijo slovenskega turizma v Avstraliji, direktorica STO Maja Pak in gospodarski minister Zdravko Počivalšek pa sta zadovoljna z doseženim. Želita si povečati obisk avstralskih turistov, saj ti v povprečju zapravijo več in ostanejo dalj časa.

Pakova je danes v izjavi za STA pojasnila, da je februar za STO že tradicionalno pomemben mesec z vidika promocije države na tujih trgih. "Ta teden bomo intenzivno prisotni v Avstraliji in na Novi Zelandiji. V ponedeljek smo bili v Melbournu, danes v Sydneyju," je pojasnila.

STO je doslej izvedel dva od treh poslovnih dogodkov, na katerih skupaj s turističnimi podjetji predstavlja Slovenijo kot butično in zeleno destinacijo z vrhunsko kulinariko in odličnimi vini. Na vsakem dogodku je bilo prisotnih več kot 130 organizatorjev potovanj, nekateri imajo Slovenijo že v svojih programih, večina pa še ne.

"Po prvih odzivih sodeč smo jih zelo navdušili. STO Avstralijo uvršča med pomembne oddaljene trge, na katerih iščemo nove priložnosti. V zadnjih letih opažamo precejšnjo rast avstralskih turistov v Slovenijo in širšo regijo," je dejala Pakova. Dodala je, da so Avstralci "zanimivi turisti, saj so turisti z daljšo povprečno dobo bivanja, običajno tudi več potrošijo".

Z rezultati obiska je zadovoljen tudi Počivalšek, ki je za STA ocenil, da gre za "krono aktivnostim v smeri povečanja trgovinske menjave z Avstralijo in Novo Zelandijo". Pot je del načrta za promocijo v okviru mednarodnih izzivov, ki ga je potrdila vlada, je dejal.

Med številnimi obiski, ki jih je imel v minulih dneh, je minister izpostavil tudi ogled družbe Asko Gorenje, ki je pomemben dobavitelj gospodinjskih aparatov v Avstraliji. Družba je v lasti Gorenja, letno pa ima prek 60 milijonov evrov prihodkov. "Verjamem, da je bil prvi del obiska uspešen, v sredo nas čaka še obisk Canberre, v petek pa gremo na Novo Zelandijo, kjer bomo prav tako tako Slovenijo predstavljali turističnim agentom," je dodal.