#družba 13.1.2018 10:33

V okviru krepitve energetske pismenosti zaživela spletna platforma za izobraževanje

Ljubljana, 13. januarja - Projekt krepitve energetske pismenosti En-lite je ta teden še razširil svoje delovanje. Zagnali so namreč spletno platformo za izobraževanje in raziskovanje prožnosti in zanesljivosti pri oskrbi z električno energijo, imenovano iEnergija.

Spletna platforma je na voljo na www.i-energija.si, ustvarjalci iEnergije pa na njej med drugim ponujajo vsebine, povezane z energijo, energetiko in oskrbo z energijo, pa tudi strokovno utemeljene, verodostojne informacije, pripravljene s pomočjo strokovnjakov iz relevantnih organizacij, ki znajo svoja stališča podkrepiti z dejstvi in številkami.

Spletno mesto ponuja tudi hitri pregled aktualnih energetskih projektov: aktivni odjemalec, črpalna hidroelektrarna Kozjak, Delfi, Flex4Grid, FutureFlow, Sincro.Grid, Sumo, števčni merilni sistem in tehnološka nadgradnja popolnega simulatorja Nuklearne elektrarne Krško.

Poleg tega so na spletni platformi na voljo informacije o hidroelektrarnah, jedrski energiji, prenosnem omrežju, naprednih sistemskih hranilnikih energije, regulatorju in napovedovanju proizvodnje iz obnovljivih virov energije.

Poslanstvo projekta En-lite je sicer krepitev glasu stroke v javnih in medijskih razpravah ter v izobraževanju o energiji in energetiki, piše na spletni strani projekta www.en-lite.si. Pred približno tremi leti je v okviru projekta že izšel priročnik Energetska pismenost: Osrednja načela in temeljne usmeritve za izobraževanje o energiji, ki je namenjen krepitvi energetske pismenosti med različnimi skupinami deležnikov.