Podjetja 28.11.2017 17:30

Najboljši spletni trgovini v 2017 sta gizzmo.si in mrpet.si

Ljubljana, 28. novembra - Na regionalni konferenci Ecommerce Day 2017 v Ljubljani so danes podelili 21 nagrad za odličnost spletne prodaje. Naslov najboljših spletnih trgovin sta si prislužili spletni trgovini gizzmo.si in mrpet.si, prva med večjimi in druga med manjšimi spletnimi trgovci, so sporočili organizatorji tekmovanja Spletni trgovec leta 2017.

Spletni trgovec leta je največje regijsko tekmovanje spletnih trgovin, ki poteka enkrat letno v Sloveniji in na Hrvaškem. V njem vsako leto sodelujejo vsi najvidnejši spletni trgovci. Eden glavnih ciljev tekmovanja je spodbujanje zaupanja potrošnikov v nakupovanje na spletu, pomembna prednost pa je tudi dvig prepoznavnosti sodelujočih spletnih trgovin, navajajo v podjetju Ceneje in Shopper's Mind Slovenija.

Na letošnjem tekmovanju so sodelovale 103 slovenske spletne trgovine, k izboru zmagovalcev v 21 tekmovalnih kategorijah pa je prispevalo 35.316 spletnih kupcev. Poleg že omenjenih nagrad, ki sta šli v roke spletnih trgovin gizzmo.si in mrpet.si, so podelili še štiri posebne nagrade in 15 nagrad v posameznih kategorijah. Nagrada po izboru kupcev je šla sicer v roke spletni trgovini polna-kahlica.si.