Podjetja #družba 17.11.2017 13:01

Nakup kriptovalut tudi prek sporočil sms

Ljubljana, 17. novembra - Nakup kriptovalut je odslej mogoč tudi prek sporočil sms. Kot so sporočili iz Telekoma Slovenije, lahko na ta način uporabnik kupi in z Moneto plača kupone, ki jih nato na spletnem portalu bitins.net unovči za nakup kriptovalut bitcoin ali ethereum. Nakup kuponov je možen tako v Sloveniji kot med gostovanjem v članicah EU.

Ljubljana. Logotip kriptovalute Bitcoin. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Logotip kriptovalute Bitcoin.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Nakup kriptovalut prek portala bitins.net z Moneto je hiter in enostaven, za dodatno varnost pa poskrbi dvostopenjski postopek nakupa, so sporočili iz Telekoma Slovenije.

Uporabnik v sporočilo sms vpiše: Bitins in višino zneska bona (na primer za bon v vrednosti 50 evrov vpiše: Bitins 50) ter sporočilo pošlje na številko 7444. Nato prejme sporočilo o nameravanem nakupu, ki ga potrdi tako, da v številčnico mopbilnega telefona vtipka *188# in pritisne tipko za klic. Potrditvenem klicu na svoj telefon prejme številko kupona, ki ga unovči na spletnem portalu bitins.net za nakup kriptovalute bitcoin ali ethereum.

Za nakup kupona lahko uporabnik izbere poljuben znesek, zaokrožen na cele številke oz. na vrednost evra. Najmanjša vrednost nakupa je 20 evrov, uporabnik pa ga lahko po želji tudi prilagodi, v kolikor želi kupovati kriptovalutne kupone v višjih zneskih (v okviru limita za plačila z Moneto pri svojem izdajatelju Monete).

"V Telekomu Slovenije širimo uporabnosti mobilnega plačevanja na nova področja, ob tem pa sledimo aktualnim trendom. Tako Moneta sedaj uporabnikom na enostaven, hiter ter varen način uporabnikom omogoča tudi nakup kriptovalut," je povedal vodja finančnih storitev v Telekomu Slovenije Tomaž Pernovšek.

Nakupovanje kriptovalut oz. kuponov za nakup kriptovalut je, tako kot vsaka investicija, povezano z določenim tveganjem, zato je priporočljivo poznavanje tako tehnologij kot finančnih trgov. V Telekomu Slovenije uporabnikom priporočajo, naj pred nakupom pridobijo čim več relevantnih informacij, na podlagi katerih bodo lažje ocenili morebitne koristi in tveganja, spremljajo pa naj dogajanje v zvezi z izbrano kriptovaluto tudi po nakupu.