Mediji 13.10.2017 18:45

Štrukljeva dobila podporo uredništva STA za še en mandat na mestu odgovorne urednice

Ljubljana, 13. oktobra - Uredništvo Slovenske tiskovne agencije (STA) je na današnjem glasovanju podprlo predlog direktorja STA Bojana Veselinoviča, da na mesto odgovorne urednice STA v naslednjem štiriletnem mandatu vnovič imenuje Barbaro Štrukelj. Štrukljeva tako ostaja na tem mestu še en mandat.

Ljubljana, Pritličje. Pogovor v organizaciji Društva novinarjev Slovenije z naslovom Zakaj morajo mediji objavljati tudi neresnične popravke? Odgovorna urednica Slovenske tiskovne agencije Barbara Štrukelj. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Pritličje.
Pogovor v organizaciji Društva novinarjev Slovenije z naslovom Zakaj morajo mediji objavljati tudi neresnične popravke?
Odgovorna urednica Slovenske tiskovne agencije Barbara Štrukelj.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Na današnjem glasovanju je Štrukljevo podprlo 63 članov uredništva z glasovalno pravico oziroma 95,5 odstotka vseh, ki so glasovali. Glasovalno pravico je imelo 88 članov uredništva, volitev pa se jih je udeležilo 66 oziroma 75 odstotkov.

V skladu z zakonodajo in notranjimi akti družbe se namreč uredništvo STA na tajnem glasovanju izreka o predlogih za odgovornega urednika. Postopek vodi zastopstvo, ki je po javni predstavitvi kandidatke tudi podprlo Štrukljevo kot kandidatko za odgovorno urednico.

"STA je kot nacionalna tiskovna agencija z jasno določenimi zakonskimi obveznostmi obveščanja javnosti zagotovo eden glavnih ponudnikov celovitih informativnih vsebin v Sloveniji. V prihodnjem obdobju pa jo vidim tudi kot inovativno in razvojno močno medijsko hišo, ki se s svojimi storitvami in produkti aktivno odziva na potrebe uporabnikov," je ob izraženi podpori uredništva dejala Štrukljeva, ki je vodenje uredništva STA prevzela decembra 2009.

Direktor STA Veselinovič je pozdravil na ta način izraženo visoko podporo novinarskega kolektiva Štrukljevi, "saj je to jamstvo, da bo STA še naprej s sodelovanjem vseh krepila vlogo verodostojne ustvarjalke medijskih vsebin v Sloveniji in na tujem".