Mediji 11.10.2017 13:15

Z akcijo Mali koraki za veliki cilj do sredstev za hišo zavetja Palčica

Ljubljana, 11. oktobra - Sodelavci medijske hiše Pro plus so danes v okviru akcije Mali koraki za veliki cilj krenili na tekaško pot, na kateri bodo v treh dneh po Sloveniji pretekli 187 kilometrov. S tokratno že 7. dobrodelno akcijo zbirajo sredstva za hišo zavetja Palčica, kamor se zatečejo otroci, ki so v domačem okolju ogroženi ali žrtve zlorabe.

Ljubljana. Dobrodelni tek Pro plusa Mali koraki za velik cilj. Foto: Pro plus

Ljubljana.
Dobrodelni tek Pro plusa Mali koraki za velik cilj.
Foto: Pro plus

Dobrodelni projekt Mali koraki za veliki cilj informativne oddaje Svet na Kanalu A želi spremeniti svet na bolje, povezati sodelavce in podpornike ter pomagati, so organizatorji akcije zapisali na spletni strani.

Akcija je nastala pred sedmimi leti na pobudo novinarja, zdaj kreativnega producenta Jana Golje in pod okriljem medijske hiše Pro plus. Vsako leto zbrana sredstva v celoti namenijo za dobrodelno dejavnost. Doslej so pomagali otrokom z Downovim sindromom, otrokom z avtizmom, socialno ogroženim družinam z otroki in bolnikom s cistično fibrozo. Skupno so v šestih letih v akcijah zbrali dobrih 400.000 evrov.

Letos bodo zbrana sredstva namenili hiši zavetja Palčica. Donacije do 31. oktobra letos zbirajo s SMS sporočili, klici, nakazili na tekoči račun ali prek nakupa majice. Ob tem se bodo v informativnih oddajah Svet na Kanalu A in 24 ur v tem času dotaknili problematike ogroženih otrok in predstavili, kako krhki so v najtežjih trenutkih.

Vsako leto se teku pridružijo prostovoljni tekači z različnih oddelkov podjetja, ki v času akcije svoje dnevne obveznosti uskladijo s tekaško traso in prispevajo različno število kilometrov. Današnja tekaška trasa poteka od slapa Savica do Kranja, v četrtek bodo tekli od slapa Rinka do Celja, v petek pa od Grosupljega do Otočca.