Mediji 4.10.2017 12:39

Siol.net z mesta najbolj obiskane spletne strani po osmih letih izrinil 24ur.com

Ljubljana, 4. oktobra - Spletni portal Siol.net je septembra postal najbolj obiskan slovenski spletni medij in s tega mesta izrinil 24ur.com, ki je vodil vse od junija 2009. Podatki raziskave, ki meri obiskanost slovenskih spletnih strani, kažejo, da je Siol.net septembra obiskalo 684.491 različnih obiskovalcev, kar je več kot polovica vseh slovenskih uporabnikov spleta.

Ljubljana. Portal Siol.net. Foto: Siol.net

Ljubljana.
Portal Siol.net.
Foto: Siol.net

Spletna stran Siol.net je septembra beležila 22,2-odstotno rast števila različnih obiskovalcev. Dosegla je 53,1-odstotni doseg, kažejo podatki raziskave merjenja obiskanosti slovenskih spletnih strani (MOSS).

"Ta uspeh pa nas ne postavlja na cilj, temveč na mesto novega začetka. Tudi za prihodnje pripravljamo številne novosti in prav vsak dan bomo poskušali biti še boljši," je ob tem poudaril odgovorni urednik Siol.net in Planet TV Blaž Jarc.

Na drugem mestu je septembra sledila spletna stran 24ur.com, ki je s 681.302 različnih obiskovalcev dosegla 52,8-odstotni doseg. Število različnih obiskovalcev se je na mesečni ravni povečalo za 10,8 odstotka.

Do petega mesta so sledile spletne strani rtvslo.si, zurnal24.si in slovenskenovice.si. Vse so na mesečni ravni beležile rast obiska.

Naročnik raziskave MOSS je Slovenska oglaševalska zbornica, zanjo jo v obdobju 2016-2018 izvaja raziskovalna družba Ipsos.