Podjetja Startupi 3.9.2017 9:15

Slatinska občina v gradnjo poslovnega centra

Rogaška Slatina, 3. septembra - V Rogaški Slatini bodo na območju nekdanje stavbe Elektra Celje postavili Podjetniški center Vrelec. Pogodbo o izgradnji so podpisali ta teden, novo stavbo pa naj bi odprli ob občinskem prazniku julija prihodnje leto. Naložba, ki jo bo v celoti financirala občina, je vredna 2,3 milijona evrov.

Slatinski župan Branko Kidrič je v torek z direktorjem podjetja Ges Jožetom Hartlom podpisal pogodbo za gradnjo poslovnega centra. Gradbena dela bodo stekla prihodnji teden, nova stavba pa naj bi bila zgrajena junija prihodnje leto. Župan odprtje podjetniškega centra načrtuje ob občinskem prazniku julija 2018.

V štirih nadstropjih centra bo prostora za 34 pisarniških enot, predavalnico in sejno sobo, na občini pa pričakujejo, da bodo tako zagotovili 56 novih delovnih mest.

V Rogaški Slatini so leta 2009 vzpostavili Mrežni podjetniški inkubator Vrelec, s katerim so želeli spodbuditi mlada podjetja v kraju in jim pomagati pri uresničevanju njihovih podjetniških ciljev. Zdaj bodo ustanovili še Podjetniški center Vrelec. Zanj so se odločili zaradi uspešnega delovanja inkubatorja.

"Skozi inkubator je šlo 50 podjetij, ki so zaposlila 220 delavcev in ustvarila 15 milijonov prometa. Inkubator je prav tako v povprečju 90-odstotno zaseden," je razloge za vzpostavitev novega centra naštel Kidrič.

Novi podjetniški center bo vsaj delno deloval pod okriljem inkubatorja. Njegovo delovanje pa bodo nadgradili tako, da bodo največ pozornosti namenili predvsem novim vsebinam na področju podjetništva, na primer co-workingu in startup podjetjem.