Startupi #družba 28.8.2017 19:44

Ekipa Odisejada zmagovalka startup izziva za učitelje

Ljubljana, 28. avgusta - V Novi Gorici se je zaključil Startup izziv za učitelje, profesorje in vodstva šol. Komisijo je najbolj prepričala ekipa Odisejada, ki si je zmago prislužila z idejo družabne, pustolovske igre, s katero preko izzivov spoznamo Odisejevo popotovanje, so sporočili iz Primorskega tehnološkega parka.

Nova Gorica. Startup izziv za učitelje, profesorje in vodstva šol. Foto: PTP

Nova Gorica.
Startup izziv za učitelje, profesorje in vodstva šol.
Foto: PTP

Tridnevne intenzivne delavnice razvijanja podjetnih veščin, ki je potekala med 22. in 24. avgustom v Novi Gorici, se je udeležilo 31 pedagoških delavcev s Primorske in osrednje Slovenije.

Učitelji in profesorji so se za tri dni postavili v kožo startup podjetniških ekip. V skupinah so razvijali šest idej, opravljali intervjuje s potencialnimi kupci, izdelali prve prototipe in skupaj s podjetniškimi in pedagoškimi mentorji oblikovali podjetniške zgodbe.

Zadnji dan delavnic so ekipe svoje delo predstavile pred štiričlansko strokovno komisijo, ki je največ točk podelila ekipi Odisejada. Ekipo sestavljajo Peter Auber iz Osnovne šole (OŠ) Danila Lokarja Ajdovščina, Patricija Pregrad iz OŠ Šempas, Andreja Vister iz Razvojne agencije ROD Ajdovščina ter Petra Valentinčič in Andreja Žorž, obe iz OŠ Kanal.

Poleg zmagovalne ideje so na startup izzivu nastale tudi ideje robota Muca Igračarica, ki pospravlja igrače, varstva otrok Fleksi, prilagojenega potrebam zaposlenih staršev, in ideja interaktivnega učenja črk Črkozvit.

Udeleženci so si zamislili tudi platformo Valerija, ki povezuje ilustratorje in kupce, ter Škatlo eksperimentov, ki bi otroke, ki preživijo veliko časa za računalnikom, mesečno na dom presenetila s škatlo z zanimivim eksperimentom.

Startup izziv za učitelje, profesorje in vodstva šol je organizirala javna agencija Spirit Slovenija, s podporo ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, soorganizatorja pa sta bila Primorski tehnološki park ter Mestna občina Nova Gorica.