Turizem 19.8.2017 8:41

Na Kopah ob dodatni ponudbi vse več gostov tudi poleti

Slovenj Gradec, 19. avgusta - Na Kopah, znanih predvsem po smučarskem turizmu, vse bolj razvijajo tudi poletno ponudbo, vlaganja pa že dajejo rezultate. Število dnevnih obiskovalcev je v letošnjem poletju naraslo za 50 odstotkov glede na lani, je za STA ocenil izvršni direktor podjetja Vabo Primož Kotnik. Nastanitvene zmogljivosti na Kopah so že vse poletje polno zasedene.

Letos so na koroškem smučišču Kope na zahodnem delu Pohorja uredili Petelinje jezero, kjer sicer kopanje ni dovoljeno, je pa urejen prostor za piknike v naravi, meditacijo in počitek. Najmlajše vabijo v pravljično deželo, na nova otroška igrala in v manjši živalski vrt, za športnike pa so uredili novo igrišče za odbojko na mivki in novo nogometno igrišče.

Novost letošnje poletne sezone so tudi vikend obratovanja štirisedežnice Pungart, ki je urejena tudi za prevoze koles, saj so tam na smučarski progi letos uredili tudi kolesarski park.

Na Kopah je tako letos v poletnem času več kot lani družin, kolesarjev in pohodnikov, gostitelji nadaljujejo tudi z že uveljavljenimi programi športnih priprav za različne tudi tuje športne ekipe, ki prihajajo čez poletje na priprave na Koroško.

Okoli 400 postelj, kolikor jih je na voljo v nastanitvenih zmogljivostih družbe Vabo v Slovenj Gradcu in na Kopah, je čez poletje večinoma polno zasedenih, še posebej na Kopah, medtem ko v slovenjgraškem hotelu beležijo čez poletje 90-odstotno zasedenost, je povedal Kotnik.

Družba Vabo, ki je največji koroški ponudnik turističnih nastanitev, je lani ustvarila 3,6 milijona evrov prometa in leto sklenila pozitivno. V letu 2016 so našteli 62.000 turističnih nočitev, med zadnjo zimsko sezono pa na smučišču Kope dobrih 66.500 smučarjev. Žičniške naprave na Kopah ima sicer najete Vabova partnerska družba Robeta, in sicer v okviru stečajnega postopka družbe GTC Kope. Kotnik je za novo smučarsko sezono že napovedal začetek predprodaje vozovnic čez slab mesec dni, s 15. septembrom.