Startupi 2.8.2017 11:00

Odprte prijave na hackathon skupine Unicredit

Ljubljana, 2. avgusta - Skupina Unicredit v sodelovanju z ABC Pospeševalnikom pripravlja hackathon na temo direktiva EU o plačilnih storitvah (PSD2). K prijavi na hackathon vabijo razvijalce, oblikovalce in kreativne posameznike iz celega sveta. Prijave so odprte do 24. avgusta 2017.

Ljubljana. Skupina Unicredit v sodelovanju z ABC Pospeševalnikom pripravlja hackathon na temo direktiva EU o plačilnih storitvah (PSD2). Foto: unicredit

Ljubljana.
Skupina Unicredit v sodelovanju z ABC Pospeševalnikom pripravlja hackathon na temo direktiva EU o plačilnih storitvah (PSD2).
Foto: unicredit

Dvodnevni hackathon na temo PSD2 direktive bo potekal 2. in 3. septembra v Ljubljani. Za udeležbo bo izbranih največ 80 posameznikov, ki bodo razdeljeni v ekipe z največ osem člani.

Udeleženci bodo reševali različne izzive, povezane s PSD2 direktivo. Ključni izziv pa bo iskanje rešitev, ki omogočajo ustvarjanje vrednosti iz informacij o računih strank. Primer rešitve tega izziva je denimo razvoj platforme za analizo podatkov o strankah z namenom, da bi jim ponudili boljšo uporabniško izkušnjo, navajajo v skupini Unicredit.

Najboljše tri ekipe bodo prejele nagrade v skupni vrednosti 10.000 evrov in priložnost, da svoj projekt predstavijo najvišjemu vodstvu divizije Unicredit za srednjo in vzhodno Evropo, hkrati pa bodo najboljše ekipe imele tudi možnost sodelovanja pri uvedbi rešitve.

Več informacij je na voljo na tem mestu.