Turizem #družba 9.7.2017 8:03

Maribor dobil turistično mobilno aplikacijo

Maribor, 9. julija - Zavod za turizem Maribor Pohorje je ta teden predstavil novo mobilno turistično aplikacijo za spoznavanje štajerske prestolnice, ki bo turiste, pa tudi domačine, s pomočjo štirih tematskih poti popeljala po najpomembnejših zgodovinskih točkah. Mobilni vodič Visit Maribor je brezplačen in deluje brez internetne povezave.

Maribor. Grajski trg v Mariboru. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA Arhiv STA

Maribor.
Grajski trg v Mariboru.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA
Arhiv STA

Kot so pojasnili na zavodu, so svojo prvo interaktivno turistično aplikacijo za obveščanje o mestnih znamenitostih, ki so v neposredni bližini lokacije, na kateri se uporabnik nahaja, izdelali v sklopu nedavnih investicijskih aktivnosti in v sodelovanju s startup podjetjem Foreach Solutions.

Nova mobilna aplikacija bo turiste in domačine popeljala po najpomembnejših zgodovinskih točkah mesta ob Dravi - od najstarejše trte na svetu, trga, na katerem je zasvetila prva električna žarnica v tem delu Evrope, vse do mariborskega podzemlja z eno največjih in najstarejših vinskih kleti v Evropi.

Po Mariboru se bo mogoče odpraviti po štirih tematskih poteh, poimenovanih Do izvora imena mesta Maribor, Do najstarejše trte na svetu, Ob Dravi po najstarejšem delu mesta in Po nekdanjem mestnem obzidju.

Vsaka od vključenih znamenitosti vključuje tudi manj znana dejstva in fotografije iz preteklosti, kot poudarjajo na zavodu pa uporaba klasičnega turističnega zemljevida za raziskovanje starega mestnega jedra zdaj ne bo več potrebna, saj je zemljevid z vsemi pomembnimi točkami in informacijo o trenutnem mestu nahajanja del aplikacije.

Za uporabo aplikacije Visit Maribor uporabniki ne potrebujejo internetne povezave, pač pa jo le prenesejo na svojo pametno mobilno napravo in sledijo vodiču, ki jih nato popelje po mestu. Trenutno deluje na mobilnih napravah z operacijskima sistemoma Android in iOS.