Mediji 13.6.2017 16:50

Murski val v večinski lasti Mikrobit senzorike

Murska Sobota, 13. junija - Po večmesečnih zapletih in ugibanjih o tem, kdo bo novi lastnik regionalne radijske postaje Murski val iz Murske Sobote, javno dostopni podatki na Ajpesu kažejo, da je večinski, 60-odstotni lastnik postalo podjetje Mikrobit senzorika iz Murske Sobote.

Ljubljana. Prostori radijske postaje, mešalna miza, radio, radijska postaja. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Prostori radijske postaje, mešalna miza, radio, radijska postaja.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Gre za podjetje Janeza Hanča, nekdanjega zaposlenega na omenjenem radiu, ki izdeluje naprave za štetje prometa, kot datum vstopa v lastništvo pa je na Ajpesu zapisan 7. junij.

Denis Čeh, predstavnik drugega solastnika, 3 Lana iz Rakičana pri Murski Soboti, ki je 40-odstotni družbenik, je ob tem za STA povedal, da je Hanč v skladu s pogodbo, ki so jo podpisali GMT, 3 Lan in Mikrobit senzorika, plačal celotni delež kupnine, o nadaljnjih korakih pa se še niso pogovarjali.

Čeh pravi, da je vse odvisno od vizije razvoja radia in da so odprte vse možnosti, družbena pogodba pa je za zdaj enaka, kot je bila pri lastništvu GMT-ja. Po njej je namreč odločanje v podjetju soglasno, ne glede na lastninski delež.

Interes za nakup je Mikrobit senzorika javno izrazila že marca, ko je tudi vložila vlogo za pridobitev soglasja na ministrstvo za kulturo.

O prodaji je danes poročal tudi spletni portal Siol.net. Čeprav so govorice o tem, da je skrivnostni kupec Hanč, krožile več mesecev, ta nakupa še vedno ne komentira, zanj pa naj bi odštel 540.000 evrov.

To je namreč cena, za katero je bilo podjetje GMT pripravljeno prodati svoj delež 27 pomurskim občinam, ki so najprej skoraj soglasno potrdile pripravljenost za nakup prek skupnega javnega podjetja Center za ravnanje z odpadki (Cerop), pozneje pa so posamezne občine od projekta začele odstopati, tako da je od namere odstopil tudi Cerop.