Podjetja 27.5.2017 9:25

Spirit zbira predloge podjetij za udeležbo na mednarodnih sejmih leta 2018

Ljubljana, 27. maja - Agencija Spirit je objavila vabilo podjetjem za posredovanje interesa za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini leta 2018. Agencija na sejmih krije stroške najema neopremljenega razstavnega prostora, tehničnih priključkov za delovanje skupinske stojnice in vpis razstavljavcev v sejemski katalog. Rok za prijavo se izteče 8. septembra.

Ljubljana. Spirit Slovenija. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Spirit Slovenija.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot so sporočili iz Spirita, lahko posamezni predlagatelj sodeluje z več predlogi za sejme. Predlog lahko posreduje posamezno podjetje iz panoge, podjetje, ki zastopa skupino vsaj petih podjetij iz panoge, panožna združenja, sekcije, grozdi oz. druga interesna gospodarska združenja, ki zastopajo skupino vsaj petih podjetij iz panoge.

Del stroškov bo krila agencija, podjetja sama pa krijejo stroške elementov sejemske konstrukcije, postavitve razstavnega prostora, prevoza eksponatov in ostale stroške sejemske predstavitve. Skupinska stojnica je konstrukcijsko in grafično poenotena.

Izražen interes bo podlaga za pripravo programa skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini, pri pripravi končnega programa sejmov pa bo programski odbor za sestavo predstavitev slovenskega gospodarstva upošteval le predloge za nastope na tistih sejmih, ki imajo mednarodni ali vsaj širši regionalni pomen.

Po zagotovilih Spirita bo pri sestavi programa zagotovljena heterogena zastopanost gospodarskih panog. Pred objavo končnega programa sejmov bo agencija preverila razpoložljivost razstavnega prostora in izvedljivost posameznega sejma. Posamezni predlagatelj lahko na tem vabilu sodeluje z več predlogi za sejme.

Rok za oddajo predlogov podjetij je 8. september, zainteresirani pa morajo predloge poslati na elektronski naslov sejmi2018@spiritslovenia.si. Po sprejetem programu bodo vabila in prijavna gradiva za udeležbo na posameznem sejmu objavljena na spletni strani Spirita.