#družba 26.5.2017 13:39

Uporabniki eUprave odslej z vpogledom v prekrške iz policijske evidence

Ljubljana, 26. maja - Državni portal eUprava odslej registriranim uporabnikom omogoča vpogled v njihove lastne aktivne prekrške v evidencah policije. Državljan lahko tako vpogleda v vse podatke na zapisniku prekrška, od datuma in lokacije do podatkov v zvezi s postopkom in plačilom. Vsak državljan pa lahko vpogleda le v svoje podatke z uporabo digitalnega potrdila.

Na ministrstvu za javno upravo so novo storitev pripravili v sodelovanju s policijo oz. ministrstvom za notranje zadeve. Tako se tudi podatki, ki jih državljan pridobi na portalu, pridobijo neposredno iz evidenc policije, so zapisali na ministrstvu za notranje zadeve.

V modulu Moja eUprava lahko poleg podatkov iz evidence prekrškov policije državljani na enem mestu vpogledajo tudi v druge uradne evidence.

Portal eUprava nasploh omogoča vpogled v podatke, vloge in premoženje državljanov ter njihovo sodelovanje z državo. Uporabnikom zagotavlja upravne storitve preko svetovnega spleta in tako poleg klasičnih omogoča tudi dodatno, elektronsko pot za opravljanje teh storitev. Ponuja več kot 180 različnih elektronskih vlog na področjih, ki spremljajo vse pomembnejše dogodke v življenju posameznika - od rojstva, preko šolanja in zaposlitve do upokojitve, so zapisali na ministrstvu.