15.5.2017 11:03

Na dnevu vključujoče informacijske družbe o problemih razvoja digitalnih veščin v Sloveniji

Ljubljana, 15. maja - Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo v sodelovanju z nevladnimi organizacijami, socialnimi podjetji in skupnostmi na področju digitalne družbe ter informacijsko-komunikacijskih tehnologij vabi na dan vključujoče informacijske družbe 2017. Osrednja tema dogodka, ki bo 17. maja v Ljubljani, je problemi razvoja digitalnih veščin v Sloveniji in kako jih reševati.

Ljubljana. Računalnik, internet, delo, komunikacija. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Računalnik, internet, delo, komunikacija.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Udeležba na dnevu vključujoče informacijske družbe je brezplačna. Zaradi lažje organizacije je treba udeležbo potrditi do torka, 16. maja prek spletne prijavnice.

Na dogodku ob mednarodnem dnevu telekomunikacij in informacijske družbe bodo opozorili na aktualne probleme razvoja e-veščin v Sloveniji, predstavili prispevek nevladnih organizacij pri njihovem naslavljanju ter izpostavili nujnost sodelovanja različnih sektorjev na tem področju.

Slovenija se po indeksu digitalnega gospodarstva in družbe uvršča v povprečje Evropske unije na področju razvitosti digitalnih znanj in spretnosti med prebivalstvom. Kljub temu država primerjalno bistveno zaostaja na področju digitalnih veščin za komuniciranje v digitalnem okolju in reševanje problemov. Pomanjkanje digitalnih veščin je tudi drugi najpomembnejši razlog za neuporabo interneta v gospodinjstvih.