Podjetja 26.4.2017 16:03

Vodenje Leka bo avgusta prevzel Zvonko Bogdanovski

Ljubljana, 26. aprila - V vrhu Leka bo avgusta prišlo do menjave. Dolgoletni predsednik uprave Leka Vojmir Urlep se bo namreč upokojil, na njegovo mesto pa bo 2. avgusta sedel Zvonko Bogdanovski, zdaj član uprave Leka. Kot je ob imenovanju poudaril Bogdanovski, v vodenje dobiva izjemno uspešno družbo, ki deluje odgovorno do bolnikov, zaposlenih in širše družbe.

Ljubljana. Lek. Foto: Domen Grögl/STA

Ljubljana.
Lek.
Foto: Domen Grögl/STA

"Pri odločitvi za naslednika na mestu Lekovega predsednika uprave so bili odločilni trije dejavniki: pozna farmacevtsko panogo, ima dolgoletne izkušnje v menedžmentu in zna delovati v matričnem mednarodnem poslovnem okolju. Vse to združuje Zvonko Bogdanovski," so v današnjem sporočilu za javnost zapisali v Leku.

Bogdanovski imenovanje za vodenje uprave Leka sprejema kot nov pomemben izziv na poslovni poti in kot zaupanje v dosedanje delo. "Verjamem, da bom z dosedanjimi izkušnjami in znanjem nadaljeval začrtano pot in tudi v prihodnje vodil družbo po poti uspeha," je še ob imenovanju povedal Bogdanovski.

Bogdanovski je diplomiral na Farmacevtski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 1983 in poslovno pot začel v Leku kot raziskovalec, analitik in razvojni tehnolog, nato pa večino izkušenj pridobil z vodenjem trženja in prodaje farmacevtskih izdelkov tako v Sloveniji kot tudi v tujini. S sodelavci je razvijal mednarodno prodajno mrežo, ki še danes predstavlja temelj razvoja poslovanja Sandoza, predvsem v Srednji in Vzhodni Evropi ter Skupnosti neodvisnih držav.

Urlep je predsednik uprave Leka, člana skupine Sandoz, postal 1. avgusta 2007. Kot so še navedli v Leku, je pod Urlepovim vodstvom Novartis postal vodilni ponudnik zdravil slovenskemu zdravstvu in eden najpomembnejših gospodarskih subjektov, ki prispeva v slovenski bruto domači proizvod.

V upravi Leka so poleg Urlepa in Bogdanovskega še Ksenija Butenko Černe, Daniel Michalek, Marjan Novak, Aleš Rokavec in Samo Roš.