Podjetja 25.4.2017 14:46

Zinčenkov SVP Avio postal lastnik Seawayevih nepremičnin

Bled, 25. aprila - Stečajnima upraviteljema podjetij Seaway Design in Seaway Yachts Antonu Jagodicu in Janezu Felcu je po lanskem neuspelem poskusu tokrat uspelo prodati nepremičnine nekdanjega podjetja bratov Jakopin na Gorenjskem. Novi lastnik objektov je po izklicni ceni 5,22 milijona evrov postal edini ponudnik in sedanji najemnik prostorov SVP Avio.

Begunje na Gorenjskem, nekdanji Seaway. Proizvodnja plovil Greenline. Foto: Tinkara Zupan/STA

Begunje na Gorenjskem, nekdanji Seaway.
Proizvodnja plovil Greenline.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Begunje na Gorenjskem. Seaway. Foto: Tinkara Zupan/STA Arhiv STA

Begunje na Gorenjskem.
Seaway.
Foto: Tinkara Zupan/STA
Arhiv STA

Kot je za STA povedal Jagodic, je bila dražba uspešna glede glavnega dela premoženja, ki sta ga s Felcem prodajala v kompletu. Poleg zemljišč in proizvodnih ter poslovnih objektov na Zgoši in na Bledu, ki skupaj merijo okoli 25.000 kvadratnih metrov, v premoženje sodijo še oprema in kalupi ter orodja za izdelavo plovil Greenline.

Posebej sta danes skušala prodati še blagovne znamke in patente ter še nekaj kalupov, a zanimanja za to premoženje ni bilo, zato ga bosta ponudila na novi dražbi, verjetno pod še nekoliko ugodnejšimi pogoji.

Skupno dražbo sta zaradi medsebojne povezanosti in prepletenosti obeh stečajnih postopkov Jagodic in Felc izpeljala že julija lani, takrat za izklicno ceno 8,36 milijona evrov, vendar interesa kupcev ni bilo.

Podjetje SVP Avio v lasti ruskega podjetnika Vladimirja Zinčenka je na pogorišču Seawaya že po nekaj mesecih julija 2015 znova začelo izdelovati plovila znamke Greenline in je imelo predkupno pravico za nepremičnine in opremo. Delo je po vnovični vzpostavitvi proizvodnje dobilo več kot 140 ljudi, pri oblikovanju pa še vedno sodelujeta tudi brata Jakopin.