10.4.2017 12:01

V Kopru Dnevi humanistike 2017

Koper, 10. aprila - Na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem se danes s konferenco 60 let evropske zgodovine začenjajo Dnevi humanistike 2017. Do četrtka se bodo zvrstila številna predavanja, pogovori in okrogle mize, ki so jih pripravili predavatelji in študenti fakultete.

Koper. Sedež Univerze na Primorskem. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Koper.
Sedež Univerze na Primorskem.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Današnje konference se bosta udeležila tudi italijanski veleposlanik v Sloveniji Paolo Trichilo ter profesor Silvio Berardi z Univerze Nicolo Cusano v Rimu. V nadaljevanju dne se bo odvila okrogla miza o prihodnosti študentskega radia ter pogovor na temo medijev v interesu državljanov in državljank.

Predstavili bodo tudi znanstveno monografijo Fish on the move, si ogledali Arheološki park Simonov zaliv, dan pa se bo zaključil s pogovorom ob izdanem in nagrajenem angleškem prevodu poezije in pisem ruskega pesnika Jevgenija Abramoviča Baratinskega z naslovom A Science Not for the Earth: Selected Poems and Letters.

V torek bodo med drugim sledile delavnice za študente ter okrogla miza Poslanstvo in kariera diplomantov Fakulteti za humanistične študije (FHŠ). Predstavili bodo tudi monografijo Homo Academicus in mediji avtorja Vlada Kotnika ter tematsko številko revije Dialogi - Slovenščina danes.

Tretji dan bo med drugim namenjen okrogli mizi o populizmu v politiki, pogovoru o javnih medijih ob predstavitvi knjige Zorana Medveda Naša Televizija, geografskemu predavanju o Etiopiji in uprizoritvenemu dogodku Telo, spomni se.

Osrednji dogodek bo potekal v četrtek, 13. aprila, v Gledališču Koper, ko bodo podelili diplome diplomantom 1. in 2. stopnje študija FHŠ ter Bartolove nagrade in priznanja učiteljem in študentom FHŠ.