7.4.2017 11:37

IJS postal član evropskega kroga pisarn za prenos tehnologij

Ljubljana, 7. aprila - Institut Jožef Stefan (IJS) je konec marca postal član prestižnega kluba Evropske komisije, Kroga evropskih pisarn za prenos tehnologij (TTO Circle). Omrežje predstavlja izbor največjih javnih raziskovalnih organizacij po vsej Evropi, so danes sporočili z IJS.

Ljubljana, Institut Jožef Stefan. Dan odprtih vrat na Institutu Jožefa Stefana ob začetku 24. Dnevov Jožefa Stefana. Spomenik Jožefu Stefanu, IJS, Institut Jožef Stefan. Foto: Aljoša Rehar/STA

Ljubljana, Institut Jožef Stefan.
Dan odprtih vrat na Institutu Jožefa Stefana ob začetku 24. Dnevov Jožefa Stefana.
Spomenik Jožefu Stefanu, IJS, Institut Jožef Stefan.
Foto: Aljoša Rehar/STA

Omrežje TTO Circle obsega 26 organizacij iz 16 držav, ki zaposlujejo več kot 115.000 raziskovalcev. Partnerji so podpisali memorandum o sodelovanju, s katerim želijo okrepiti sposobnost Evrope za ustvarjanje inovativnih izdelkov in storitev za trg.

Poleg IJS so člani kluba še Weizmann Istitute iz Izraela, Fraunhofer in Max Planck, Helmholtz in Leibniz Association iz Nemčije, CEA, Indria iz Francije, TNO in VITO z Nizozemkse, finski VTT, švicarski CERN, ESA, ESRF in ETH, IMEC iz Belgije, britanski STFC-Science & Technology Facilities Council, švedski inštitut RISE in norveški SINTEF, CNR in Enea iz Italije, Tecnalia in SIEMAT iz Španije, turški TUBITAK, danski inštitut Danish Technological Institute ter irski Teagasc.