Startupi 26.3.2017 9:45

MDS IT in ABC vabita na dvodnevni hackathon

Ljubljana, 26. marca - Podjetniški pospeševalnik ABC in podjetje MDS IT vabita k prijavi na hackathon, na katerem bo 100 udeležencev stopilo v čevlje uprave podjetja MDS IT. Njihova naloga bo predstaviti svoje ideje in vizije za peto dejavnost podjetja, ki bo dopolnjevala njihove trenutne dejavnosti. Čas za prijavo je do 28. marca oz. do zapolnitve 100 mest, hackathon pa se bo nato odvijal 1. in 2. aprila v Ljubljani.

Ljubljana. MDS IT Hackathon. Foto: ABC Hub

Ljubljana.
MDS IT Hackathon.
Foto: ABC Hub

Ekipe bodo morale poiskati nove načine poslovanja, oblikovati tri- do petletno vizijo podjetja, najti neizkoriščene potenciale podjetja MDS ter načine, kako jih spremeniti v dobiček, hkrati pa zagotoviti rast osnovne dejavnosti podjetja, piše na spletni strani dogodka.

Zmagovalna ekipa bo med drugim prejela 1500 evrov nagrade, upravičena pa bo tudi do deleža dobička družbe MDS IT od leta 2017 do 2023. Člani ekipe bodo vsako četrtletje povabljeni na poslovno kosilo z upravo in bodo lahko aktivno prispevali k razvoju podjetja.

Posebna nagrada je pripravljena tudi za najboljšega posameznika na hackathonu. Ta bo prejel delnice podjetja MDS IT v vrednosti 4000 evrov. Zmagovalec bo prav tako povabljen na poslovno kosilo z upravo MDS IT vsak mesec za obdobje najmanj dveh let.

Pospeševalnik ABC je v zadnjih letih organiziral že hackathone za podjetja, kot so Abanka, Lidl in Petrol. Zdaj je na vrsti MDS IT, ki zastopa blagovne znamke s področja grafičnih in tiskarskih rešitev, industrijskega tiska, medicinsko-estetskega področja ter vodnih barov.