Podjetja Startupi 26.3.2017 10:32

Odprte prijave na izbor mladega podjetnika leta

Ljubljana, 26. marca - Zavod Mladi podjetnik zbira prijave na izbor mladega podjetnika leta 2017. Prijave zbirajo do 30. maja, 2. junija bo komisija izbrala 10 finalistov, 12. junija pet finalistov, 15. junija v okviru dogodka Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! pa končnega zmagovalca.

Ljubljana. Izbor mladega podjetnika leta 2017. Foto: http://mladipodjetnik.si

Ljubljana.
Izbor mladega podjetnika leta 2017.
Foto: http://mladipodjetnik.si

Izbor Mladi podjetnik leta je projekt Zavoda Mladi podjetnik, namenjen odkrivanju talentov med mladimi podjetniki v Sloveniji. Njihove uspehe želijo predstaviti širši javnosti in tako prispevati k promociji podjetništva med podjetniki začetniki, piše na spletni strani zavoda.

Končna odločitev o zmagovalcu bo padla šele na dan izbora 15. junija, pomemben del ocene bo namreč javna predstavitev petih finalistov na dan razglasitve. Zmagal bo mladi podjetnik, ki se je s svojim dosedanjim delom v podjetju izkazal za nadpovprečno uspešnega, inovativnega ter prodornega.

"Pomembno je, da deluje v etični panogi, je bolj ali manj samorasel podjetnik in deluje v panogi, ki je bodočim mladim podjetnikom zanimiva in čimbolj realno dosegljiva. Želimo si, da zmagovalec, kot uspešen mladi podjetnik, služi kot zgled slovenskim mladim podjetnikom," navajajo v zavodu.

Pretekli zmagovalci izbora Mladi podjetnik leta so:

2011: Admir Latič, Endom


2012: Maja Švener in Gregor Koprivnik, Ličila.si

2013: Kristina Kočet, Tiko Pro

2014: Jana Fleišer, vrtec Dobra teta

2015: Anja in Alen Marić, WoodWay

2016: Mario Kurtović, Panorganic