Podjetja Turizem 18.3.2017 9:51

Novi lastnik ima z družbo Golte dolgoročne načrte

Mozirje, 18. marca - Novi večinski lastnik družbe Golte, podjetje Sicom Invest, ima, kot navaja, s podjetjem dolgoročne načrte. Letos je najpomembnejša naložba dokončanje apartmajskega naselja v bližini hotela na Golteh, od aprila do konca junija so predvidena nekatera druga obnovitvena dela, do konca leta pa tudi vključitev hotela v evropsko združenje eko hotelov.

Golte. Smučarsko središče Golte. Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA Arhiv STA

Golte.
Smučarsko središče Golte.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA
Arhiv STA

Podjetje Sicom Invest, ki je v lasti častnega konzula Ukrajine v Sloveniji Sandija Brezovnika, je februarju letos izvedlo dokapitalizacijo družbe Golte v višini 450.000 evrov in postalo 76,6-odstotni lastnik te družbe, ki upravlja s smučarskim centrom.

Hkrati s skrbnim pregledom poslovanja družbe, ki je potekal od avgusta lani, je od septembra lani ob pomoči specializiranega podjetja z izkušnjami pri vodenju hotelov ločeno potekala tudi analiza obstoječe in priprava nove poslovne strategije ter priprava poslovne prenove podjetja Golte.

Nova strategija se bo osredotočila predvsem na povečanje prenočitvenih zmogljivosti ob smučišču in v dolini tako v zimski kot letni sezoni, nadaljnji razvoj žičničarske infrastrukture, povečanje obiska tujih gostov ter pripravo zanimivih ponudb v segmentu kongresnega turizma in na področju zabave, je sporočil direktor Sicom Investa Samo Krivic.

Poleg tega je predviden zaključek gradnje in začetek obratovanja šestih koč, ki stojijo v neposredni bližini hotela. Dokončanje apartmajskega naselja je najpomembnejša naložba, ki bo po mnenju vlagateljev pozitivno vplivala na število obiskovalcev in tudi na neposredno poslovanje podjetja Golte. Sam hotel namerava novi lastnik do konca leta 2017 vključiti tudi v eno od največjih evropskih združenj Eko hoteli Evrope.

Od 1. aprila do 30. junija letos bodo na območju kompleksa potekala obnovitvena dela v glavni zgradbi hotela in v koči Trije Ploti, prav tako bo potekalo vzdrževanje žičnice in druga gradbena dela. Sprejem gostov bo v tem obdobju omejen na dnevne obiskovalce, povezane s pohodništvom in kolesarskimi izleti po okolici, nastanitev pa bo na voljo v Mozirski koči, ki se nahaja na hribu, oddaljenem dva kilometra od hotela.

"Ekipa novega vlagatelja meni, da ima Golte odlične naravne pogoje, in je zato pripravljena vložiti veliko napora ter investicij v razvoj letovišča," navajajo v Sicom Investu, kjer želijo še naprej vzdrževati in nadalje razvijati tudi dosedanjo vpetost turističnega centra Golte v širše družbeno okolje Savinjsko-Šaleške doline in celjske regije.

Zato so predlagali številčno razširitev zdajšnjega, nedavno na novo oblikovanega petčlanskega nadzornega sveta, v katerem je svoje mesto kot predstavnik kapitala dobil tudi predstavnik ene od občin. Člana je predlagala občina Mozirje. Vse potrebne spremembe bo na seji, ki naj bi bila še ta mesec, obravnaval nadzorni svet podjetja Golte.