Startupi 15.3.2017 7:58

Slovenski Beeping se širi na Hrvaško

Ljubljana, 15. marca - Slovenska podjetniška ekipa Beeping bo svojo istoimensko spletno storitev za naročanje zanesljivih čistilcev za dom predvidoma aprila razširila še v Zagreb. Storitev je zaživela lani pomladi v Sloveniji, danes ima že 2500 registriranih uporabnikov in beleži v povprečju 30-odstotno mesečno rast naročil.

Ljubljana, Tehnološki park. Soustanovitelj in CEO podjetja Next oziroma spletne platforme Beeping Jan Dobrilovič. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana, Tehnološki park.
Soustanovitelj in CEO podjetja Next oziroma spletne platforme Beeping Jan Dobrilovič.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

"Zagreb bo prvo testno tuje tržišče, na katerem želimo ponovno preveriti svoj model," je na novinarski konferenci pred torkovim dogodkom Forum 100% startup povedal vodja ekipe Beeping Jan Dobrilovič. Njihova vizija je v roku treh let postati desna roka gospodinjstev v prestolnicah in izbranih mestih širše regije srednje ter srednje-vzhodne Evrope.

Beeping naslavlja problem vse večjega števila slovenskih domov, kako najti preverjeno in zanesljivo pomoč za čiščenje. Trg čiščenja domov je bil namreč do danes v več kot 90 odstotkih v domeni črnega trga. Ne zgolj v Sloveniji, ampak tudi širši EU, so po konferenci sporočili iz iniciative Startup Slovenija.

Spletna storitev Beeping na enem mestu združuje ponudbo čistilcev z urejenim statusom ter željo po dodatnem zaslužku, uporabnikom pa omogoča enostaven in hiter sistem za spletno naročanje zanesljivih čistilcev za dom.

V Sloveniji poleg Ljubljane s širšo osrednjeslovensko regijo pokrivajo še Maribor, obalne občine in Goriško. Prek storitve čiščenje opravlja že 30 čistilcev, kmalu bo opravljeno 1000. čiščenje.

Beeping od začetka partnersko sodeluje z Zavarovalnico Generali, so pa tudi pred sklenitvijo partnerstva z enim izmed največjih svetovnih blagovnih znamk s področja produktov za dom in široko potrošnjo.