Startupi 12.3.2017 10:00

Slovenski Printee z inovativno rešitvijo za tiskanje fotografij z mobilnika

Ljubljana, 12. marca - Mlado slovensko podjetje 4Fun je razvilo aplikacijo Printee, s katero lahko uporabniki z nekaj kliki neposredno iz galerije telefona razvijejo visoko kakovostne fotografije in jih v nekaj dneh prejmejo na domači oziroma drugi izbrani naslov. Ekipa Printee v kratkem načrtuje tudi naskok na evropski trg.

Ljubljana. Rešitev Printee za enostavno razvijanje fotografij z mobilnika. Foto: Printee

Ljubljana.
Rešitev Printee za enostavno razvijanje fotografij z mobilnika.
Foto: Printee

Ljubljana. Foto: Printee

Ljubljana.
Foto: Printee

Ljubljana. Ekipa, ki stoji za rešitvijo Printee. Foto: Printee

Ljubljana.
Ekipa, ki stoji za rešitvijo Printee.
Foto: Printee

Da bi zagotovili najboljšo kakovost, so fotografije razvite s klasično tehnologijo, ki že desetletja velja za zlati standard v fotografskih studiih, so sporočili iz ekipe.

Rešitev Printee je v celoti plod slovenskega znanja, z njo so prepričali tudi eno največjih evropskih podjetij za izdelavo fotografij, ki bo ključni partner pri naskoku na evropsko tržišče.

Kot pojasnjujejo v ekipi, smo včasih spomine obujali ob gledanju fotografij v fotoalbumih, kjer smo shranili utrinke iz svoje preteklosti in preteklosti naših najbližjih ter jih občasno prijeli v roke in ponovno doživeli dragocene spomine.

"Danes so takšni trenutki redkost, saj fotografije hranimo le še na pametnih telefonih, računalnikih ali prenosnih diskih, v najboljšem primeru jih delimo na družbenih omrežjih," poudarjajo.

Ekipa, ki je zasnovala Printee, je v tem videla priložnost. Aplikacija je zato odgovor na digitalen tempo življenja, v katerem se spomine vse prevečkrat izgubi.

"Na telefonih hranimo tisoče fotografij, ki jih lahko pokažemo zgolj na ekranu, najpogosteje pa enostavno pozabimo nanje. Nekoč smo spomine hranili v fizični obliki in to želimo vrniti ljudem," pravi Jure Lukač, direktor podjejta 4Fun, v katerem se je zbrala mlada ekipa.