20.2.2017 16:24

Vodja Informacijske pisarne EP v Sloveniji Klemen Žumer o mladih v EU

Ljubljana, 20. februarja - Po mnenju vodje Informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji Klemna Žumra se mladi Slovenke in Slovenci danes veliko bolj počutijo evropske državljane kot prejšnje generacije. Pot sodelovanja med državami članicami ter investiranje v mlade je po njegovi oceni pravi način, da bomo lahko v prihodnje med sabo še bolj povezani.

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče. Konferenca informacijske pisarne Evropskega parlamenta z naslovom Erasmus+: uspehi in izzivi. Vodja Informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji Klemen Žumer. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče.
Konferenca informacijske pisarne Evropskega parlamenta z naslovom Erasmus+: uspehi in izzivi.
Vodja Informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji Klemen Žumer.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Mnoge priložnosti, ki jih mladim nudi EU, kot je na primer program Erasmus plus, po mnenju Žumra pomembno prispevajo k temu, da lahko mladi izstopijo iz svojega kotička ter pogledajo skozi oči kolegov po Evropi. Pri tem se jim odpre drugačen pogled, hkrati pa se zavedo, da smo zelo podobni, zaradi česar se čutijo bolj povezane, je menil Žumer.

Pomembno je, je še izpostavil, da so mladi proaktivni. Danes je namreč ključno to, da ni ene poti do uspeha. "Če si proaktiven, če se potrudiš razvijati svoje sposobnosti, lahko uspeš."