Turizem 20.1.2017 12:14

V Loški dolini odpirajo prvi invalidom prilagojeni hostel pri nas

Stari trg pri Ložu, 20. januarja - V Podcerkvi v Loški dolini slovesno odpirajo Youth Hostel Ars Viva, ki predstavlja prvi namestitveni objekt v Sloveniji, ki je v popolnosti prilagojen invalidom na vozičkih. Obenem je predviden podpis pogodbe, s katero bo hostel postal del največje verige prenočišč po svetu pod okriljem mednarodne zveze mladinskih hostlov Hostelling International.

Ljubljana. Invalidi, paraplegiki. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Invalidi, paraplegiki.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Današnje odprtje hostla hkrati predstavlja prvi dogodek v sklopu aktivnosti ob 125-letnici organiziranega mladinskega popotništva v Sloveniji. To sega v leto 1892 k ustanovitvi Ferijalnega društva Sava, njegovo poslanstvo pa nadaljujejo v Popotniškem združenju Slovenije.

S hostlom bo upravljal Zavod za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin Ars Viva. V njem bo na voljo skupno 29 ležišč, in sicer tri dvoposteljne sobe s kopalnico, štiri dvoposteljne sobe s skupno kopalnico, triposteljna soba s skupno kopalnico in dve dormi sobi s po šestimi ležišči. Na voljo bo tudi štirisobni apartma s skupno 14 ležišči.