zelenaLJ 10.12.2016 8:54

Štafeto zelenega ambasadorstva prevzema še zadnja ljubljanska četrtna skupnost

Ljubljana, 10. decembra - Štafeto zelenega ambasadorstva, ki je v letošnjem letu zaokrožila med ljubljanskimi četrtnimi skupnostmi, bo danes kot zadnja prevzela še Četrtna skupnost Sostro. Podobno kot predhodnice bo tudi zadnja nosilka štafete do konca leta pripravila številne brezplačne dogodke za občane.

Ljubljana. Panorama Ljubljane, ljubljanska kotlina. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Panorama Ljubljane, ljubljanska kotlina.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Četrtna skupnost Sostro bo v prihodnjih treh tednih med drugim organizirala delavnico izdelovanja latern, krožni pohod z baklami na Lipoglavu ter delavnico izdelovanja sveč iz čebeljega voska.

Občani se bodo lahko naučili tudi tiskanja na bombažne vrečke in kvačkanja.

Številni dogodki bodo praznično obarvani. Tako se bodo lahko otroci že v nedeljo pomerili na božičnem nogometnem turnirju. V zadnjih dveh decembrskih tednih pa se bodo zvrstili še otroški božični koncert in dramska uprizoritev Božične zgodbe, Sostrčani pa bodo postavili tudi zunanje jaslice.

Ljubljana je sicer zadnji mesec leta tematsko posvetila ekoinovacijam, zelenim delovnim mestom in trajnostnemu lokalnemu upravljanju. Zeleno obarvano leto bodo zaključili 2. januarja z večerno prireditvijo Zelena noč.Zate. na Kongresnem trgu.