Podjetja 21.10.2016 13:44

Lizinška hiša Gorenjske banke prevzela Hypo Alpe Adria Leasing

Ljubljana, 21. oktobra - Addiko Bank, nekdanja Hypo Alpe Adria Bank, ki je nedavno prodala dejavnost borzno posredovanje, je sedaj prodala še lizinško dejavnost. Danes je s hčerinsko družbo Gorenjske banke GB Leasing podpisala pogodbo o prevzemu portfelja s približno 9000 pogodbami o finančnem najemu premičnin, prevzela pa bo tudi lastništvo nad družbo Hypo.

Hrvaška. Hypo Alpe Adria banka. Foto: Hina/STA Arhiv Hina/STA

Hrvaška.
Hypo Alpe Adria banka.
Foto: Hina/STA
Arhiv Hina/STA

Kot so sporočili iz obeh bank, izvedba transakcije na stranke in njihova obstoječa pogodbena razmerja praktično nima vpliva. Sklenjene lizinške pogodbe vse do njihovega izteka ostajajo v veljavi pod nespremenjenimi pogoji. Pogodbeni partner pri teh pogodbah tako ostaja Hypo, financiranje in skrbništvo nad vodenjem pogodb pa bo prevzela Gorenjska banka oz. v njenem imenu GB Leasing.

Gorenjska banka je družbo GB Leasing kot specialista za lizing premičnin, kar vključuje predvsem osebna in tovorna vozila ter opremo, ustanovila v začetku letošnjega leta. Delovati je začela junija in je do danes vzpostavila mrežo z več kot 500 prodajnimi mesti po vsej Sloveniji, med drugim tudi pri vseh pooblaščenih trgovcih z vozili BMW, so izpostavili v banki.

Področje lizinga za banko, ki namerava rasti tako organsko kot s priložnostnimi prevzemi sredstev, predstavlja enega pomembnejših korakov pri uresničevanju zastavljene razvojne strategije. "S prevzemom Hypovega lizinškega portfelja postajamo eden močnejših ponudnikov lizinga premičnin v Sloveniji," je dejal predsednik uprave Gorenjske banke Andrej Andoljšek.

V Addiko banki pa so medtem poudarili, da so s tem dejanjem še korak bližje k zastavljenim ciljem. Kot je spomnil predsednik uprave banke Matej Falatov, se s prodajo lizinškega portfelja in pred kratkim investicijskega bančništva usmerjajo na bančne posle. "Intenzivno sledimo naši strategiji in poslovni filozofiji jasnega, enostavnega in neposrednega bančništva," je dodal.