Podjetja 24.9.2016 9:35

Iskratel do milijon evrov vrednega posla v Turčiji

Kranj/Berlin, 24. septembra - Kranjska družba Iskratel je sklenila skoraj milijon evrov vredno pogodbo za vzdrževanje sistema GSM-R v Turčiji. Posel je odskočna deska za nove projekte na infrastrukturnih projektih drugod po svetu, odpira pa tudi priložnosti za domače partnerje, so sporočili z Iskratela.

Kranj, Iskratel. Proizvodnja v Iskratelu. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Kranj, Iskratel.
Proizvodnja v Iskratelu.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Posel je Iskratel sklenil v času najpomembnejšega svetovnega sejma železniškega transporta in tehnologij Innotrans v Berlinu. Triletno pogodbo za vzdrževanje sistema GSM-R na odseku hitre proge Polatli-Konya v dolžini 212 kilometrov so s turškimi železnicami TCDD podpisali prek partnerja Yapi Merkezi.

K podpisu pogodbe je pripomogla tudi uspešna implementacija projekta GSM-R za Slovenske železnice, kar potrjuje, da domači referenčni projekti pomagajo slovenskim družbam pri uveljavljanju storitev tudi v tujini. S podpisano pogodbo si družba Iskratel, skupaj s partnerji, odpira še eno pot za globalno pridobivanje infrastrukturnih projektov, so prepričani v Iskratelu.

Naslednji pomemben uspeh, ki so ga dosegli na sejmu v Berlinu, je podpis dogovora o razumevanju med družbo Iskratel in ruskim inštitutom JSC RZD NIIAS. Namen sporazuma je še dodatno okrepiti sodelovanje na področju razvoja novih produktov in rešitev za potrebe železnic.

Dogovor bo omogočal skupni nastop obeh družb v infrastrukturnih projektih, tako na ruskem trgu, kot tudi v državah, kjer JSC RZD NIIAS, skupaj z matičnim podjetjem JSC Ruske železnice, izvaja infrastrukturne projekte na področju gradnje in modernizacije železnic.

Dogovor o razumevanju sta v Berlinu podpisala Željko Puljić, direktor Iskratela in Efim Naumovič Rozenberg, prvi namestnik generalnega direktorja ruskega železniškega inštituta JSC RZD NIIA. Podpis je bil izveden v sklopu devete mednarodne železniške konference z naslovom Železniški inženiring: partnerstvo železniških proizvajalcev kolosekov 1520 in 1435.

"Oba dogovora predstavljata pomemben premik družbe Iskratel k uspešni realizaciji strateških načrtov, znotraj katerih smo zelo jasno opredelili področje delovanja v transportu," je ob koncu poslovne poti v Berlin po navedbah iz Iskratela dejal Puljić.